Tolv meter høje tårne rejst i LEGOLAND®

Hent pressemeddelelse her

 

Byggeriet af det nye spøgelseshus Ghost i LEGOLAND® har nået en vigtig milepæl. De tolv meter høje drop-tårne, der skal sende parkens gæster på en mavekildrende svævetur, er nu monteret – et arbejde der krævede stor præcision.

 

D. 4. oktober sidste år afslørede LEGOLAND parken sin nye forlystelse for sæsonen 2014, Ghost – The Haunted House. Når huset står klart til sæsonstarten den 5. april, vil modige børn og deres forældre kunne gå på opdagelse blandt skræmmende sjove LEGO® figurer og jagte spøgelser i den forheksede spejllabyrint, inden de trodser tyngdeloven i Den Skøre Professors svævemaskine. Maskinen består af to 12-meter høje droptårne, og de er netop blevet monteret i dag.

 

Det krævede en 100-tons mobilkran og flere end 10 håndværkere at få monteret de to tårne, der kommer til at udgøre selve hjertet af det 800 m2 store interaktive spøgelseshus. Og ifølge projektleder Bente Karlskov krævede det både god teknik og hjælp fra vejrguderne at hejse de ti tons tunge tårne ned gennem et smalt hul i spøgelseshusets tag.

 

- Det var med at holde tungen lige i munden. Tårnene er tolv meter høje og blev hejst tilsvarende antal meter op, før de kunne fires ned gennem taget og monteres. 

 

Stolerækker krævede millimeter præcision

Det var ikke kun tårnene, der var en udfordring for de tolv mand, der var involveret i de tunge løft. Stolerækkerne, hvor gæsterne skal sidde under det otte meter frie fald, krævede også millimeter-præcision.

 

- Stolerækkerne er hver især fem meter brede, og hullet i taget er kun to en halv meter bredt. Derfor skulle de sænkes lodret ned gennem taget og roteres i luften samt fæstnes til tårnene, alt imens kranen holdt dem, siger Bente Karlskov.

 

Holder tidsplanen
Arbejdet med at opbygge huset startede allerede i slutningen af 2013-sæsonen, hvor gæster kunne følge det omfattende entreprenørarbejde midt i parken. I løbet af efteråret og vinteren er huset blevet lukket, og der arbejdes nu på tematiseringen og udsmykningen af huset – og altså det adrenalinsus, gæsterne kan forvente som afslutningen på deres tur i spøgelseshuset.


Ifølge Bente Karlskov følger byggeriet tidsplanen, og hun er sikker på, at den nye attraktion står klar på åbningsdagen d. 5. april. 


- Byggeriet skrider frem som planlagt. Den næste uge vil gå med at få monteret begge tårne og få lukket taget helt af. Og fredag slutter vi så af med rejsegilde for de håndværkere, der har været involveret i byggeriet, lyder det fra Bente Karlskov.

 

For yderligere information kontakt venligst: PR- og pressechef Jonas Søndergård, tlf. 79 50 18 01 eller jonson@legoland.dk

 

Fakta om Ghost-tårnene


  Hvert tårn er 12 meter højt og vejer 10 tons.

•  12 mand er involveret i indkraningen af de 2 tårne og de 5 meter brede stolerækker.

•  Spøgelseshusets højeste punkt bliver 15 meter.

 

Stolerækkerne, hvor gæsterne skal sidde
Droptårnet bliver kranet ind i Ghost
Stolerækkerne, som gæsterne skal sidde i Droptårnet bliver kranet ind i Ghost
Ghost - The Haunted House
 
 Ghost - The Haunted House  Ghost - The Haunted House

LEGOLAND Billund


Generel parkinfo:
info@LEGOLAND.dk

+45 7533 1333

LEGOLAND ApS

Nordmarksvej

DK-7190 Billund

 

Presseafdelingen

 

Jonas Søndergård
PR- & pressechef
Jonson@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1801

 

Malene Østerby

PR- & pressekoordinator
Malene.Osterby@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1819

LEGOLAND® Billund pressemeddelelser

23-04-2014

Pingvinpåskeæg i Polar Land
 

Pingvinpåskeæg i Polar Land

Gæsterne i LEGOLAND® har kunnet bruge påsken på at finde vaskeægte pingvinæg, da flere af parkens pingvinpar netop er blevet stolte forældre. Den lille pingvinkoloni kan dermed se frem til fart over feltet med endnu en flok små legekammerater.

Læs mere her

Læs mere


15-04-2014

Nye trafikskolebiler i LEGOLAND®
 

Nye trafikskolebiler i LEGOLAND®

I 1968 kørte de første trafikskolebiler ud af garagen i LEGOLAND®. Siden har millioner af børn taget deres første kørekort i Trafikskolen. Nu bliver bilerne skiftet ud, og det markerer LEGOLAND til Kør Smukt weekenden den 26.-27. april.

Læs mere her

Læs mere


14-04-2014

LEGO Friends Heartlake city
 

LEGO® Friends indtager LEGOLAND®

Piger over hele verden har taget LEGO® Friends universet til sig, og nu er det første gang muligt at opleve de populære veninder fra den magiske by Heartlake i LEGOLAND®, hvor de har fået deres helt egen verden bygget i LEGO. Inspireret af pigernes interesser og kendte elementer fra LEGO Friends serien, kan hele familien udforske et detaljerigt og interaktivt univers.

Læs mere her

Læs mere


10-04-2014

LEGOLAND Billund Resort
 

3 attraktioner og 4 kommuner stifter ny turismeforening

Samarbejdet LEGOLAND Billund Resort er netop blevet konsolideret, da partnerne tirsdag den 8. april holdt stiftende generalforsamling. Foreningen skal også fremover arbejde for at trække udenlandske turister til området

Læs mere her

Læs mere


04-04-2014

Ghost - The Haunted House i LEGOLAND®
 

5.500 vanskeligt stillede børn åbnede LEGOLAND®

I dag kickstartede LEGOLAND® sæsonen med besøg af børn og unge fra blandt andre Børnehjælpsdagen. Sammen med Socialminister Manu Sareen fik de lov at prøve det spritnye spøgelseshus, Ghost – The Haunted House – som de allerførste.

Læs mere her

Læs mere


28-03-2014

LEGOLAND® kåret til Nordens bedste temapark for 3. år i træk
 

LEGOLAND® kåret til Nordens bedste temapark for 3. år i træk

Svenskerne er glade for LEGOLAND®. Så glade at de for tredje år i træk har udråbt den danske familiepark til deres yndlings temapark i Norden. Dermed må deres egen Astrid Lindgrens Verden endnu engang se sig slået på hjemmebane.

Læs mere her

Læs mere


10-03-2014

LEGOLAND Holiday Village  

LEGOLAND® klar med ny tematiseret ferieby

Når LEGOLAND® slår dørene op til sæsonen 5. april 2014, er det med plads til endnu flere overnattende gæster. Den nye ferieby LEGOLAND Holiday Village tilbyder nemlig overnatning i telt, campingvogn, hytte eller vandrehjem – alt sammen i en LEGO® tematiseret indpakning, der ikke er set før i Norden.

Læs mere her

Læs mere


10-02-2014

Familie Open Air i LEGOLAND  

Rasmus Seebach og Mads Langer til Open Air i LEGOLAND®

LEGOLAND® præsenterer det stærkeste line-up til dato, når parken afholder Open Air koncert d. 16. august. Rasmus Seebach og Mads Langer er blandt de helt store trækplastre til den børnevenlige endagsfestival for hele familien.

Læs mere her

Læs mere


05-02-2014

Ny direktør i LEGOLAND  

Ny direktør i LEGOLAND®

Efter 9 år som direktør for LEGOLAND® overlader Henrik Höhrmann nu tøjlerne til sin efterfølger, 39-årige Christian Woller.

Læs mere her

Læs mere


04-02-2014

Droptårnet bliver kranet ind i Ghost
 

Tolv meter høje tårne rejst i LEGOLAND®

Byggeriet af det nye spøgelseshus Ghost i 

LEGOLAND® har nået en vigtig milepæl. De tolv meter høje drop-tårne, der skal sende parkens gæster på en mavekildrende svævetur, er nu monteret – et arbejde der krævede stor præcision.

 

Læs mere her

Læs mere


29-01-2014

Familien Grasso med vinbonden Paola stående i midten mellem sine forældre  

Smag Italiens vin-undere på Hotel LEGOLAND®

Der er lagt op til en gastronomisk rejse, når Hotel LEGOLAND® slår dørene op til sin første Winemaker’s dinner fredag den 14. februar. Vinbonden Paola Grasso fra Piemonte i Italien kommer til Billund og præsenterer fem af sine egne unikke vine, som hotellets køkken matcher med fem delikate retter.

Læs mere her

Læs mere


15-01-2014

Kokkeelev Joakim Schmidt  

LEGOLAND® sætter jagten ind på 400 nye medarbejdere
D. 24. – 25. januar inviterer LEGOLAND® traditionen tro til jobdage på Hotel LEGOLAND. En begivenhed der indikerer, at sæsonen er lige om hjørnet og samtidig en begivenhed, der har stor betydning for turismen i hele Region Syddanmark.

Læs mere her

Læs mere


30-10-2013

Kokkeelev Joakim Schmidt

Elever udfolder gastronomiske evner i LEGOLAND®

Alle er inviterede, når i alt 16 dygtige konditor-, receptionist-, kokke- og tjenerelever fra Hotel LEGOLAND® debuterer som arrangører bag deres helt eget gourmet-arrangement lørdag den 9. november kl. 18.00.

Læs mere her

Læs mere


04-10-2013

Henrik Höhrmann og Rasmus Bjerg ved LEGO model af Ghost - The Haunted House - nyhed i LEGOLAND Billund i 2014

LEGOLAND® åbner Haunted House i 2014

I dag offentliggjorde LEGOLAND® parkens nyhed for 2014. Ghost – The Haunted House er et 800 m2 stort, hjemsøgt guldgraverpalæ, der gemmer på en nervepirrende sjov og interaktiv LEGO® oplevelse. Her kan gæsterne møde væsener fra det hinsides og blive en del af et vanvittigt svæveeksperiment, der sender dem i frit fald. Alt sammen i en fascinerende LEGO indpakning, hvis lige ikke før er set i LEGOLAND.

Læs mere her

Læs mere