Dansk film skal fylde LEGOLAND® biografer verden over

Hent Pressemeddelelse her 

 

Den dansk producerede LEGO® ChimaTM 4D film, som i 2013 kan opleves i LEGOLAND® parker verden over, kan i løbet af 2013 erobre titlen som den mest sete danske biograffilm nogensinde.

 

Over 4 millioner. Det er antallet af børn og voksne lige fra Tokyo til Toronto, der i 2013 vil opleve den helt nye LEGO Chima 4D film i seks LEGOLAND parker og hele ti LEGOLAND Discovery Centre verden over. Filmens bagmænd er det aarhusianske produktionsselskab, M2Film, og med premiere i syv lande erobrer den 12-minutter lange produktion med al sandsynlighed titlen som den mest sete danske biograffilm nogensinde.

 

I LEGOLAND Billund får den nye 4D film premiere ved åbningen af parken den 23. marts. Direktør i parken, Henrik Höhrmann, har smugkigget på det endelige resultat, og han lover, at der venter parkens gæster en forrygende oplevelse:

 

- Fra første sekund bliver publikum suget ind i det imponerende LEGO Chima 4D univers. 3D effekterne får billederne helt ud i hovedet på publikum, men den 4. dimension med vand, røg og vind trækker dem helt ind. Man mærker vandfaldenes brusen i ansigtet og må dukke sig for løven Lavals sværd, når han svinger det ud i biografsalen, siger Henrik Höhrmann.

 

4D er langt fra hverdagskost
Selskabet bag filmen, M2Film, er kendt som en af Danmarks største reklamefilmsproducenter, men inden for de seneste år har selskabet satset skarpt på at blive en bemærket spiller på den internationale animationsfilmscene. Selvom LEGO Chima 4D filmen underbygger strategien, er opgavens størrelse langt fra hverdagskost i Danmark.

 

- En opgave af denne kaliber vil oftest ende ved et større og sandsynligvis amerikansk selskab. Derfor er det en stor ære for M2Film at få lov til at udføre opgaven. Det vidner om, at vi hos M2Film og i Danmark generelt kan løfte opgaver på linje med de største udenlandske producenter. Og så er det jo en sjov tanke, at det nok bliver den mest sete danske biograffilm nogensinde, siger Kenneth Plummer, direktør for M2Film.

 

4D skal snyde hjernen
Den første skitse til LEGO Chima 4D filmen blev lavet i M2Films lokaler i hjertet af Aarhus tilbage i efteråret 2012, og det foregik på samme vis som ved de første tegnefilmsklassikere tilbage i 1930’erne, nemlig med pen og papir. Mange arbejdstimer senere er skitser blevet til computeranimationer, og slutresultatet er en intens og moderne 4D totaloplevelse.

 

- Vores fornemste opgave er at skubbe kvaliteten yderligere i vejret, og ikke mindst hæve publikums opfattelse af, hvad en 4D filmoplevelse rummer. Målet er, at ”snyde” hjernen med effekter, der er så fuldendte, at publikum overgiver sig helt og for en stund glemmer både tid og sted, forklarer Kenneth Plummer, direktør i M2Film.

 

Skubber til kvaliteten
I 4D filmen tager fuglen, Plovar, os med på en rejse i det smukke LEGO Chima univers, hvor dyrestammer bor og kæmper om den magiske energikilde, CHI. Som på enhver anden god udflugt går ikke alt som planlagt, og både overraskelser og farer lurer i horisonten. Oplevelsen bliver understøttet af en række imponerende 4D effekter, der udfordrer sanserne og sender hyl og grin gennem biografsalen.

 

- Der venter gæsterne en oplevelse, der til tider kommer til at foregå helt ude på kanten af biografsæderne. Filmen er virkelig underholdende for børnene, og det lidt ældre publikum vil kunne lade sig rive med af imponerende naturscener og flotte effekter, siger Henrik Höhrmann.

 

Ifølge den europæiske filmdatabase, LUMIERE, er den mest sete danske biograffilm Lars von Triers Dancer in the dark fra 2000 med 3.401.037 solgte billetter.

 

LEGO Chima filmen har premiere i LEGO Studios i LEGOLAND, når parken slår dørene op til sæson 2013 den 23. marts kl. 10.00.


For yderligere information kontakt venligst PR & pressechef Jonas Søndergård på tlf. 7950 1801 eller jonson@LEGOLAND.dk


Fakta om LEGO Chima
Chima universet er endnu nyt for de fleste børn og deres forældre, men i løbet af 2013 vil årets nyhed fra LEGO Gruppen givetvis blive fast inventar på de fleste børns ønskesedler. Universet er henlagt til et fascinerende miljø med flyvende bjerge, øde sletter og frodige regnskove, hvor dyrestammer som løver, krokodiller, ravne, ørne og gorillaer kæmper om den livsvigtige energikilde, CHI.

 

Fakta om LEGO Studios
LEGO Studios åbnede i 2001. Biografen har plads til 450 gæster, og her vises 4D film af 12 minutters længde.
Alle film er en stor oplevelse med lyd, lys og billede i 3D. Den 4. dimension bliver tilført ved bl.a. vind, sne og regn. Spilletidspunkterne kan ses på show plakaterne i LEGOLAND.

 

Fakta om M2Film
M2Film er kendt som Danmarks største producent af reklamefilm. M2Film har hovedsæde i Aarhus, imens datterselskaberne Duckling og ”Picture This Studio” ligger i henholdsvis København og Bangkok. M2Film huser i alt 165 medarbejdere på tværs af de tre selskaber.
M2Film råder over en bred vifte af inhouse produktionsfaciliteter til både reklame- og animationsfilm. M2Film er grundlagt af også nuværende ejer, Mads Munk i 1998.
CEO i M2Film er Kenneth Plummer.

 

Fakta om LEGOLAND Discovery Centre
LEGOLAND Discovery Centrene byder på en farverig og kreativ LEGO verden, hvor interaktion, sjov for hele familien og undervisning går hånd i hånd. Her kan man se, hvordan rigtige LEGO klodser fremstilles, se 4D film, bygge og teste sine egne modeller og meget mere. Alt er samlet under ét tag. I alt er der nu 8 LEGOLAND Discovery Centres – Berlin og Duisberg (Tyskland); Atlanta, Chicago, Dallas/Fort Worth, Kansas City (USA); Tokyo (Japan); og Manchester (UK). I 2013 åbner yderligere 2 LEGOLAND Discovery Centres: Westchester (USA) og Toronto (Canada). 

 

LEGO Chima 4D
LEGO Chima 4D LEGO Chima 4D
LEGO Chima 4D LEGO Chima 4D

 

 

LEGOLAND Billund


Generel parkinfo:
info@LEGOLAND.dk

+45 7533 1333

LEGOLAND ApS

Nordmarksvej

DK-7190 Billund

 

 

Presseafdelingen

 

Julie Møller Sloth

PR and Social Media Coordinator

Julie.sloth@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1801

LEGOLAND® Billund pressemeddelelser

21-03-2015

Hotel LEGOLAND® indvier 23 nye LEGO® Friends værelser
 

Hotel LEGOLAND® indvier 23 nye LEGO Friends® værelser
I dag slog Hotel LEGOLAND® dørene op til 23 spritnye LEGO® Friends tematiserede hotelværelser. Hotellet havde inviteret 40 af Danmarks største LEGO Friends fans til at være de første gæster på de nye værelser, og det gik ikke stille for sig. 

Læs mere her

Læs mere


29-01-2015

Nyhed 2015 - LEGO Star Wars X-wing Starfighter
 

LEGOLAND® giver smagsprøve på nyheden 2015
I dag løftede LEGOLAND® sløret for en lille bid af verdens største model, LEGO® Star WarsTM X-Wing Starfighter, der udgør parkens helt store nyhed for sæsonen 2015. På LEGO World i Bella Center kan de besøgende de kommende fire dage opleve LEGO modellens ene vinge bygget af mere end 250.000 LEGO klodser. 

Læs mere her

Læs mere


16-01-2015

Jobdage i LEGOLAND®
 

LEGOLAND® søger regionens 450 største smil

Den 23. og 24. januar er det igen blevet tid til årets jobmesse i LEGOLAND®, Jobdage. I år søger parken 450 nye, topmotiverede sæsonmedarbejdere, der med smil og service i verdensklasse kan give gæsterne i LEGOLAND fantastiske oplevelser i sæson 2015.

Læs mere her

Læs mere


31-10-2014

Tjenerelev fra Hotel LEGOLAND® skal til World Skills i Brasilien
 

Tjenerelev fra Hotel LEGOLAND® skal til World Skills i Brasilien

Onsdag d. 29. oktober sikrede den 21-årige tjenerelev på Hotel LEGOLAND® Puk Mortensen sig en billet til VM i Brasilien. Her skal hun repræsentere de rød-hvide farver under den prestigefyldte konkurrence World Skills i 2015 og kæmpe mod de bedste i tjenerfaget.

Læs mere her

Læs mere


29-10-2014

Bøgedal Bryghus til Beermakers Dinner på Hotel LEGOLAND
 

Hotel LEGOLAND® byder på øl i verdensklasse

Hotel LEGOLAND® inviterer på and og øl i verdensklasse, når Gitte Holmboe fra Bøgedal Bryghus kommer Mortens aften og præsenterer det lille, eksklusive bryghus’ bud på verdens bedste øl.

Læs mere her

Læs mere


06-10-2014

3 kommuner træder ind i LEGOLAND® Billund Resort
 

3 kommuner træder ind i LEGOLAND® Billund Resort

I 2015 bliver LEGOLAND® Billund Resort samarbejdet udvidet med Varde, Esbjerg og Middelfart kommuner. Udvidelsen kommer oven på et år med stigning i antallet af udenlandske gæster i Syddanmark.

Læs mere her

Læs mere


01-10-2014

Det spøger til Hallowiiiiin i LEGOLAND
 

Det spøger til Hallowiiiiin i LEGOLAND®

(U)hyggen spreder sig over LEGOLAND®, når parken traditionen tro inviterer til Halloween i efterårsferien d. 11. – 19. oktober. Blodtørstige vampyrer, flakkende flagermus, skrupskøre spøgelser og et væld af hårrejsende aktiviteter venter hele familien.

Læs mere her

Læs mere


23-09-2014

Vild med vind
 

Vild med Vind i LEGOLAND®

Hvad er vind for en størrelse, hvor mange tramp i pedalerne skal der til for at få dynamolygten til at lyse og hvordan bygger man egentlig en havvindmølle? Det og meget mere kan man blive klogere på, når LEGOLAND® blæser liv i eventen Vild med Vind d. 4. oktober på eventpladsen.

Læs mere her

Læs mere


18-09-2014

Verdens største LEGO® model
 

Verdens største LEGO® model vender hjem

De fleste kan huske afsløringen af en gigantisk LEGO® bygget X-Wing fighter, som fandt sted på Times Square i 2013. Nu vender verdens største LEGO model hjem til LEGOLAND® Billund i klodsens fødeby.

Læs mere her

Læs mere


02-09-2014

30 sæsoner med hele Danmarks Høvding Langøre
 

30 sæsoner med hele Danmarks Høvding Langøre

I 30 år har han bagt snobrød og tryllebundet børn med sine historier fra indianerlejren i LEGOLAND®. 62-årige Jan Friborg alias Høvding Langøre ser tilbage på sin tid som indianerhøvding med stor glæde.

Læs mere her

Læs mere


26-08-2014

Riising og Klein i LEGOLAND®
 

September-sjov for børnefamilier i LEGOLAND®

Lørdag d. 6. september blænder LEGOLAND® op for fire Sjove September Shows med børnenes favoritter fra Ramasjang. Gæsterne kan glæde sig til at opleve Sigurds Bjørnetrio, Kristian og Ramasjang Mysteriet, Motor Mille, Katrine Bille og Mek Pek samt Riising og Klein.

Læs mere her

Læs mere


21-08-2014

LEGO Shoppen i LEGOLAND®
 

Ægte LEGO® nørder udstiller i LEGOLAND®

Verdens største LEGO® Shop ligger faktisk i LEGOLAND®, og i efteråret giver butikken børn en smagsprøve på, hvordan vaskeægte LEGO nørder bygger deres fantastiske modeller.

Læs mere her

Læs mere


11-07-2014

Familie Open Air i LEGOLAND udsolgt  

Alt udsolgt til LEGOLAND Open Air

De sidste billetter til årets Open Air i LEGOLAND er netop blevet afsat, og dermed må forlystelsesparken melde ”Alt udsolgt”. 

Læs mere her

Læs mere


01-07-2014

De fire præsidenter i LEGOLAND fylder 40 år
 

De fire præsidenter i LEGOLAND® fylder 40 år

D. 4. juli er USA’s uafhængighedsdag og samtidig er det præcis 40 år siden, gæsterne første gang kunne opleve det berømte Mount Rushmore monument i LEGOLAND®. Nu er den ikoniske LEGO® model, der afbilder fire amerikanske præsidenter, skiftet ud med en ny og mere virkelighedstro udgave. 

Læs mere her

Læs mere


26-06-2014

Download Ghost Hunt
 

Jagt spøgelser på mobilen med ny app

I dag lancerer LEGOLAND® Billund sit første spil til mobilen, Ghost Hunt. Spillet er en forlængelse af parkens nyeste attraktion, Ghost – The Haunted House, der åbnede d. 5. april i år, og garanterer masser af sjov både i og uden for parken. 

Læs mere her

Læs mere


18-06-2014

Dans sommeren i møde med LEGO® Friends og Mads Vad
 

Dans sommeren i møde med LEGO® Friends og Mads Vad

I april afslørede LEGOLAND® et helt nyt LEGO® Friends univers i Miniland. Det vækkes til live d. 28.- 29. juni, hvor parken byder indenfor til to sjove og kulørte dage i selskab med de fem LEGO® Friends veninder fra byen Heartlake City.

Læs mere her

Læs mere


10-06-2014

Darth Vader i LEGOLAND®
 

Må Kraften være med jer i LEGOLAND®

Kraften er stærkere end nogensinde i LEGOLAND®, når parken byder indenfor til to tætpakkede LEGO® Star WarsTM dage d. 14. – 15. juni. Mere end 100 virkelighedstro Star Wars karakterer vil marchere gennem parken i den hidtil største parade. Dagen byder desuden på LEGO byggeaktiviteter med ægte LEGO Star Wars designere.

Læs mere her

Læs mere


27-05-2014

Ultra fed Ramasjangdag i LEGOLAND®
 

Indianerne indtager LEGOLAND® Holiday Village

I dag indviede LEGOLAND® parkens berømte Høvding Langøre en helt ny indianerlandsby, som er sidste brik i en omfattende renovering og LEGO® tematisering af LEGOLAND Holiday Village. Fra i morgen kan gæster her overnatte i vaskeægte indianertipier.

Læs mere her

Læs mere


14-05-2014

Ultra fed Ramasjangdag i LEGOLAND®
 

Ultra Fed Ramasjangdag i LEGOLAND®

Der bliver tomt i DR Ultra og Ramasjang, når LEGOLAND® trækker børnenes yndlinge til parken lørdag d. 24. maj. De får selskab af vinderne fra både X Factor, Børnenes MGP og ikke mindst Basim, der sang sig ind på en flot top ti under det netop afholdte Melodi Grand Prix. Så der er lagt op til en ”Ultra Fed Ramasjangdag”.

Læs mere her

Læs mere


05-05-2014

Hverdagens helte indtager LEGOLAND®
 

Hverdagens helte indtager LEGOLAND®

Lørdag den 10. maj rykker hverdagens helte ind i LEGOLAND® for fuld udblæsning, når parken traditionen tro afholder Falck Dag. Børnene kan glæde sig til at komme helt tæt på de store udrykningskøretøjer og være med på første parket, når DR’s helte fra Store Nørd udfører deres skrupskøre eksperimenter på eventscenen. Og så skal prisen til et særligt heltemodigt barn ”Den Gyldne Sofus” uddeles.

Læs mere her

Læs mere


01-05-2014

Nyt slot blev indviet i LEGOLAND®
 

Nyt slot blev indviet i LEGOLAND®

Børnehavebørn fra Gram var i dag i LEGOLAND®, hvor de sammen med slotsejer, Svend Brodersen, løftede sløret for en ny miniatureudgave af Gram Slot i Miniland. Slottet, der i dag er bedst kendt for sit økologiske landbrug, er genskabt ud fra de originale tegninger fra omkring år 1470, og blandt andet derfor har LEGO® byggeriet af Gram Slot være helt unikt.

Læs mere her

Læs mere


23-04-2014

Pingvinpåskeæg i Polar Land
 

Pingvinpåskeæg i Polar Land

Gæsterne i LEGOLAND® har kunnet bruge påsken på at finde vaskeægte pingvinæg, da flere af parkens pingvinpar netop er blevet stolte forældre. Den lille pingvinkoloni kan dermed se frem til fart over feltet med endnu en flok små legekammerater.

Læs mere her

Læs mere


15-04-2014

Nye trafikskolebiler i LEGOLAND®
 

Nye trafikskolebiler i LEGOLAND®

I 1968 kørte de første trafikskolebiler ud af garagen i LEGOLAND®. Siden har millioner af børn taget deres første kørekort i Trafikskolen. Nu bliver bilerne skiftet ud, og det markerer LEGOLAND til Kør Smukt weekenden den 26.-27. april.

Læs mere her

Læs mere


14-04-2014

LEGO Friends Heartlake city
 

LEGO® Friends indtager LEGOLAND®

Piger over hele verden har taget LEGO® Friends universet til sig, og nu er det første gang muligt at opleve de populære veninder fra den magiske by Heartlake i LEGOLAND®, hvor de har fået deres helt egen verden bygget i LEGO. Inspireret af pigernes interesser og kendte elementer fra LEGO Friends serien, kan hele familien udforske et detaljerigt og interaktivt univers.

Læs mere her

Læs mere


10-04-2014

LEGOLAND Billund Resort
 

3 attraktioner og 4 kommuner stifter ny turismeforening

Samarbejdet LEGOLAND Billund Resort er netop blevet konsolideret, da partnerne tirsdag den 8. april holdt stiftende generalforsamling. Foreningen skal også fremover arbejde for at trække udenlandske turister til området

Læs mere her

Læs mere


04-04-2014

Ghost - The Haunted House i LEGOLAND®
 

5.500 vanskeligt stillede børn åbnede LEGOLAND®

I dag kickstartede LEGOLAND® sæsonen med besøg af børn og unge fra blandt andre Børnehjælpsdagen. Sammen med Socialminister Manu Sareen fik de lov at prøve det spritnye spøgelseshus, Ghost – The Haunted House – som de allerførste.

Læs mere her

Læs mere


28-03-2014

LEGOLAND® kåret til Nordens bedste temapark for 3. år i træk
 

LEGOLAND® kåret til Nordens bedste temapark for 3. år i træk

Svenskerne er glade for LEGOLAND®. Så glade at de for tredje år i træk har udråbt den danske familiepark til deres yndlings temapark i Norden. Dermed må deres egen Astrid Lindgrens Verden endnu engang se sig slået på hjemmebane.

Læs mere her

Læs mere


10-03-2014

LEGOLAND Holiday Village  

LEGOLAND® klar med ny tematiseret ferieby

Når LEGOLAND® slår dørene op til sæsonen 5. april 2014, er det med plads til endnu flere overnattende gæster. Den nye ferieby LEGOLAND Holiday Village tilbyder nemlig overnatning i telt, campingvogn, hytte eller vandrehjem – alt sammen i en LEGO® tematiseret indpakning, der ikke er set før i Norden.

Læs mere her

Læs mere


10-02-2014

Familie Open Air i LEGOLAND  

Rasmus Seebach og Mads Langer til Open Air i LEGOLAND®

LEGOLAND® præsenterer det stærkeste line-up til dato, når parken afholder Open Air koncert d. 16. august. Rasmus Seebach og Mads Langer er blandt de helt store trækplastre til den børnevenlige endagsfestival for hele familien.

Læs mere her

Læs mere


05-02-2014

Ny direktør i LEGOLAND  

Ny direktør i LEGOLAND®

Efter 9 år som direktør for LEGOLAND® overlader Henrik Höhrmann nu tøjlerne til sin efterfølger, 39-årige Christian Woller.

Læs mere her

Læs mere


04-02-2014

Droptårnet bliver kranet ind i Ghost
 

Tolv meter høje tårne rejst i LEGOLAND®

Byggeriet af det nye spøgelseshus Ghost i 

LEGOLAND® har nået en vigtig milepæl. De tolv meter høje drop-tårne, der skal sende parkens gæster på en mavekildrende svævetur, er nu monteret – et arbejde der krævede stor præcision.

 

Læs mere her

Læs mere


29-01-2014

Familien Grasso med vinbonden Paola stående i midten mellem sine forældre  

Smag Italiens vin-undere på Hotel LEGOLAND®

Der er lagt op til en gastronomisk rejse, når Hotel LEGOLAND® slår dørene op til sin første Winemaker’s dinner fredag den 14. februar. Vinbonden Paola Grasso fra Piemonte i Italien kommer til Billund og præsenterer fem af sine egne unikke vine, som hotellets køkken matcher med fem delikate retter.

Læs mere her

Læs mere


15-01-2014

Kokkeelev Joakim Schmidt  

LEGOLAND® sætter jagten ind på 400 nye medarbejdere
D. 24. – 25. januar inviterer LEGOLAND® traditionen tro til jobdage på Hotel LEGOLAND. En begivenhed der indikerer, at sæsonen er lige om hjørnet og samtidig en begivenhed, der har stor betydning for turismen i hele Region Syddanmark.

Læs mere her

Læs mere