Dansk film skal fylde LEGOLAND® biografer verden over

Hent Pressemeddelelse her 

 

Den dansk producerede LEGO® ChimaTM 4D film, som i 2013 kan opleves i LEGOLAND® parker verden over, kan i løbet af 2013 erobre titlen som den mest sete danske biograffilm nogensinde.

 

Over 4 millioner. Det er antallet af børn og voksne lige fra Tokyo til Toronto, der i 2013 vil opleve den helt nye LEGO Chima 4D film i seks LEGOLAND parker og hele ti LEGOLAND Discovery Centre verden over. Filmens bagmænd er det aarhusianske produktionsselskab, M2Film, og med premiere i syv lande erobrer den 12-minutter lange produktion med al sandsynlighed titlen som den mest sete danske biograffilm nogensinde.

 

I LEGOLAND Billund får den nye 4D film premiere ved åbningen af parken den 23. marts. Direktør i parken, Henrik Höhrmann, har smugkigget på det endelige resultat, og han lover, at der venter parkens gæster en forrygende oplevelse:

 

- Fra første sekund bliver publikum suget ind i det imponerende LEGO Chima 4D univers. 3D effekterne får billederne helt ud i hovedet på publikum, men den 4. dimension med vand, røg og vind trækker dem helt ind. Man mærker vandfaldenes brusen i ansigtet og må dukke sig for løven Lavals sværd, når han svinger det ud i biografsalen, siger Henrik Höhrmann.

 

4D er langt fra hverdagskost
Selskabet bag filmen, M2Film, er kendt som en af Danmarks største reklamefilmsproducenter, men inden for de seneste år har selskabet satset skarpt på at blive en bemærket spiller på den internationale animationsfilmscene. Selvom LEGO Chima 4D filmen underbygger strategien, er opgavens størrelse langt fra hverdagskost i Danmark.

 

- En opgave af denne kaliber vil oftest ende ved et større og sandsynligvis amerikansk selskab. Derfor er det en stor ære for M2Film at få lov til at udføre opgaven. Det vidner om, at vi hos M2Film og i Danmark generelt kan løfte opgaver på linje med de største udenlandske producenter. Og så er det jo en sjov tanke, at det nok bliver den mest sete danske biograffilm nogensinde, siger Kenneth Plummer, direktør for M2Film.

 

4D skal snyde hjernen
Den første skitse til LEGO Chima 4D filmen blev lavet i M2Films lokaler i hjertet af Aarhus tilbage i efteråret 2012, og det foregik på samme vis som ved de første tegnefilmsklassikere tilbage i 1930’erne, nemlig med pen og papir. Mange arbejdstimer senere er skitser blevet til computeranimationer, og slutresultatet er en intens og moderne 4D totaloplevelse.

 

- Vores fornemste opgave er at skubbe kvaliteten yderligere i vejret, og ikke mindst hæve publikums opfattelse af, hvad en 4D filmoplevelse rummer. Målet er, at ”snyde” hjernen med effekter, der er så fuldendte, at publikum overgiver sig helt og for en stund glemmer både tid og sted, forklarer Kenneth Plummer, direktør i M2Film.

 

Skubber til kvaliteten
I 4D filmen tager fuglen, Plovar, os med på en rejse i det smukke LEGO Chima univers, hvor dyrestammer bor og kæmper om den magiske energikilde, CHI. Som på enhver anden god udflugt går ikke alt som planlagt, og både overraskelser og farer lurer i horisonten. Oplevelsen bliver understøttet af en række imponerende 4D effekter, der udfordrer sanserne og sender hyl og grin gennem biografsalen.

 

- Der venter gæsterne en oplevelse, der til tider kommer til at foregå helt ude på kanten af biografsæderne. Filmen er virkelig underholdende for børnene, og det lidt ældre publikum vil kunne lade sig rive med af imponerende naturscener og flotte effekter, siger Henrik Höhrmann.

 

Ifølge den europæiske filmdatabase, LUMIERE, er den mest sete danske biograffilm Lars von Triers Dancer in the dark fra 2000 med 3.401.037 solgte billetter.

 

LEGO Chima filmen har premiere i LEGO Studios i LEGOLAND, når parken slår dørene op til sæson 2013 den 23. marts kl. 10.00.


For yderligere information kontakt venligst PR & pressechef Jonas Søndergård på tlf. 7950 1801 eller jonson@LEGOLAND.dk


Fakta om LEGO Chima
Chima universet er endnu nyt for de fleste børn og deres forældre, men i løbet af 2013 vil årets nyhed fra LEGO Gruppen givetvis blive fast inventar på de fleste børns ønskesedler. Universet er henlagt til et fascinerende miljø med flyvende bjerge, øde sletter og frodige regnskove, hvor dyrestammer som løver, krokodiller, ravne, ørne og gorillaer kæmper om den livsvigtige energikilde, CHI.

 

Fakta om LEGO Studios
LEGO Studios åbnede i 2001. Biografen har plads til 450 gæster, og her vises 4D film af 12 minutters længde.
Alle film er en stor oplevelse med lyd, lys og billede i 3D. Den 4. dimension bliver tilført ved bl.a. vind, sne og regn. Spilletidspunkterne kan ses på show plakaterne i LEGOLAND.

 

Fakta om M2Film
M2Film er kendt som Danmarks største producent af reklamefilm. M2Film har hovedsæde i Aarhus, imens datterselskaberne Duckling og ”Picture This Studio” ligger i henholdsvis København og Bangkok. M2Film huser i alt 165 medarbejdere på tværs af de tre selskaber.
M2Film råder over en bred vifte af inhouse produktionsfaciliteter til både reklame- og animationsfilm. M2Film er grundlagt af også nuværende ejer, Mads Munk i 1998.
CEO i M2Film er Kenneth Plummer.

 

Fakta om LEGOLAND Discovery Centre
LEGOLAND Discovery Centrene byder på en farverig og kreativ LEGO verden, hvor interaktion, sjov for hele familien og undervisning går hånd i hånd. Her kan man se, hvordan rigtige LEGO klodser fremstilles, se 4D film, bygge og teste sine egne modeller og meget mere. Alt er samlet under ét tag. I alt er der nu 8 LEGOLAND Discovery Centres – Berlin og Duisberg (Tyskland); Atlanta, Chicago, Dallas/Fort Worth, Kansas City (USA); Tokyo (Japan); og Manchester (UK). I 2013 åbner yderligere 2 LEGOLAND Discovery Centres: Westchester (USA) og Toronto (Canada). 

 

LEGO Chima 4D
LEGO Chima 4D LEGO Chima 4D
LEGO Chima 4D LEGO Chima 4D

 

 

LEGOLAND Billund

 

Generel parkinfo

 

info@LEGOLAND.dk

+45 7533 1333

LEGOLAND ApS

Nordmarksvej

DK-7190 Billund

 

Presseafdelingen

 

Julie Møller Sloth

PR & Social Media Manager

julie.sloth@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1801

 

Nina Markholt

PR & Social Media Coordinator

Nina.Markholt@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1819

LEGOLAND® Billund pressemeddelelser

08-01-2016

LEGOLAND® søger 450 nye medarbejdere med et legebarn i maven
 

LEGOLAND® søger 450 nye sæsonmedarbejdere, der kan sætte børnene i centrum

 

Den 15. og 16. januar holder LEGOLAND® traditionen tro jobmesse på Hotel LEGOLAND. Parken søger 450 nye, topmotiverede medarbejdere, der kan give gæsterne ekstraordinære og mindeværdige oplevelser i den kommende sæson. Legen er i centrum i LEGOLAND, og det er afgørende at have et legebarn i maven, hvis man gerne vil arbejde i parken.

 

Læs mere her

Læs mere


26-11-2015

LEGOLAND® opruster Halloween i 2016
 

LEGOLAND® opruster Halloween i 2016

 

Når LEGOLAND® i 2016 åbner dørene til Halloween, bliver gæsterne mødt af en endnu mere udsmykket, (u)hyggelig og stemningsfyldt park, spækket med unikke Halloween oplevelser. Blandt andet introducerer parken et helt nyt koncept, nemlig ”Brick or Treat” samt aftenåbent.

 

Læs mere her

Læs mere


05-10-2015

Kom til uhyggelig hyggelig Halloween hele efterårsferien i LEGOLAND®
 

Kom til uhyggelig hyggelig Halloween hele efterårsferien i LEGOLAND®

 

(U)hyggen spreder sig over LEGOLAND®, når parken traditionen tro inviterer til Halloween i efterårsferien den 10. – 18. oktober. Mandag til fredag vil Monster & Joakim fra Ramasjang underholde på Halloween scenen, og både torsdag og fredag lukker parken med et stort festfyrværkeri.

 

Læs mere her

Læs mere


17-09-2015

LEGOLAND® udvider med nyt NINJAGO område i 2016
 

LEGOLAND® udvider med nyt NINJAGO område i 2016

 

Med et samlet beløb på 85 mio. kroner bliver 2016 det største investeringsår i LEGOLAND® parkens historie. Bag investeringen ligger et nyt NINJAGO område på mere end 5000 m2, hvis helt store trækplaster bliver den interaktive verdensnyhed, LEGO® NINJAGO – The Ride.

 

Læs mere her

Læs mere


28-08-2015

Sjove september shows
 

Sjove September Shows i LEGOLAND®

 

Lørdag den 5. september åbner Sigurds Bjørnetrio Event Scenen i LEGOLAND®, når det første September Show løber af stablen. Alle lørdage i september kan både store og små gæster opleve nogle af tidens største stjerner fra det populære Ramasjang-univers. 

Læs mere her

Læs mere


24-08-2015

Flere end 30 Ferrarier indtager LEGOLAND®
 

Flere end 30 Ferrarier indtager LEGOLAND®

 

Den 29. august får trafikskolebilerne besøg af deres italienske storebrødre, når flere end 30 Ferrarier triller gennem portene til LEGOLAND®. Ferrari dag er en unik chance for at komme helt tæt på de potente superbiler, og en heldig vinder kan slutte dagen af med en eksklusiv tur i én af de røde fartdjævle.

Læs mere her

Læs mere


17-08-2015

LEGOLAND® Familie Open Air
 

Forrygende koncertdag for både små og store i LEGOLAND®

 

I lørdags inviterede LEGOLAND® traditionen tro til Danmarks hyggeligste familiekoncert under åben himmel. Og end ikke udsigten til et skybrud kunne ødelægge den fantastiske stemning ved årets Open Air Koncert.

Læs mere her

Læs mere


12-06-2015

På rejse gennem Star Wars™ galaksen i LEGOLAND®
 

På rejse gennem Star Wars™ galaksen i LEGOLAND®

Når LEGOLAND® slår dørene op til to begivenhedsrige LEGO® Star Wars TM dage den 20. og 21. juni, er det med et forrygende program med aktiviteter for hele familien. Oplev LEGO Star Wars modellerne i Miniland, som byder på scener fra de seks film i serien, herunder Star Wars: The Clone Wars. En hær af Star Wars udklædte karakterer vil ligeledes marchere gennem parken, ligesom man kan deltage i konkurrencer, LEGO Star Wars byggeaktiviteter og træning med lyssværd, så man kan lære at mestre kraften.

Læs mere her

Læs mere


04-06-2015

LEGOLAND Indgang
 

Ny VisitDenmark måling: Flest kender LEGOLAND®

VisitDenmarks årlige brandmåling, som måler på kendskabet til danske attraktioner og seværdigheder i Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Storbritannien, sender LEGOLAND® til tops.

Læs mere her

Læs mere


29-05-2015

LEGO® Friends veninderne inviterer til popstjerneweekend i LEGOLAND®
 

LEGO® Friends veninderne inviterer til popstjerneweekend i LEGOLAND®

Den 6. og 7. juni bliver det populære LEGO Friends univers vækket til live til LEGO Friends event i LEGOLAND. En ny veninde melder sin ankomst, og da hun er intet mindre end en rigtig popstjerne, er begge dage spækket med popstjerneaktiviteter for store og små LEGO Friends fans, samt live musik fra X Factor deltagerne Baraa, Tannaz og Sophia.

Læs mere her

Læs mere


21-05-2015

X Factor stjerner fyrer op under Falck dag i LEGOLAND®
 

X Factor stjerner fyrer op under Falck dag i LEGOLAND®

Det bliver alt andet end kedeligt, når LEGOLAND® inviterer til Falck dag lørdag den 30. maj. Udover at parken kommer til at vrimle med Falckreddere, politibetjente og brandmænd samt deres imponerende udrykningskøretøjer, byder dagen på forrygende underholdning, når Citybois og Emilie Esther fra årets X Factor giver koncert på Event Scenen.   

Læs mere her

Læs mere


30-04-2015

Ramasjang stjerner indtager LEGOLAND®
 

Ramasjang stjerner indtager LEGOLAND®

Gå ikke glip af årets fedeste koncertdag for de mindste, når LEGOLAND lørdag den 9. maj holder Ramasjangdag. Både Motor Mille, Onkel Reje, Kristian & Ramasjang Mysteriet, Kalles Danmarks Tour, Hr. Skæg og årets MGP vinder er på programmet. Så der er lagt op til musik, dans og spilopper hele dagen i parken.   

Læs mere her

Læs mere


16-04-2015

LEGOLAND® inviterer til Kør Smukt event for hele familien
 

LEGOLAND® inviterer til Kør Smukt event for hele familien

Den 25. og 26. april byder LEGOLAND indenfor til en hel weekend i trafiksikkerhedens tegn. I samarbejde med SEAT arrangerer LEGOLAND Kør Smukt event, hvor hele familien bliver udfordret i sjove og lærerige aktiviteter og konkurrencer om sikkerhed i trafikken.   

Læs mere her

Læs mere


31-03-2015

Vild med vind
 

Vild med Vind i LEGOLAND®

Hvad er vind for en størrelse, hvor mange tramp i pedalerne skal der til for at lave nok strøm til en tablet, og hvordan designer man en flyvedygtig drage? Det og meget mere kan man blive klogere på, når LEGOLAND® inviterer til Vild med Vind event den 11. april.

Læs mere her

Læs mere


28-03-2015

LEGOLAND® åbnede med verdens største LEGO® model
 

LEGOLAND® åbnede med verdens største LEGO® model

I dag slog LEGOLAND® dørene op til endnu en sæson. Indhyllet i røg, damp og vaskeægte Star WarsTM stemning kunne gæsterne opleve årets nyhed i parken: verdens største LEGO® model LEGO Star WarsTM X-Wing Starfighter.

Læs mere her

Læs mere


21-03-2015

Hotel LEGOLAND® indvier 23 nye LEGO® Friends værelser
 

Hotel LEGOLAND® indvier 23 nye LEGO® Friends værelser
I dag slog Hotel LEGOLAND® dørene op til 23 spritnye LEGO® Friends tematiserede hotelværelser. Hotellet havde inviteret 40 af Danmarks største LEGO Friends fans til at være de første gæster på de nye værelser, og det gik ikke stille for sig. 

Læs mere her

Læs mere


29-01-2015

Nyhed 2015 - LEGO Star Wars X-wing Starfighter
 

LEGOLAND® giver smagsprøve på nyheden 2015
I dag løftede LEGOLAND® sløret for en lille bid af verdens største model, LEGO® Star WarsTM X-Wing Starfighter, der udgør parkens helt store nyhed for sæsonen 2015. På LEGO World i Bella Center kan de besøgende de kommende fire dage opleve LEGO modellens ene vinge bygget af mere end 250.000 LEGO klodser. 

Læs mere her

Læs mere


16-01-2015

Jobdage i LEGOLAND®
 

LEGOLAND® søger regionens 450 største smil

Den 23. og 24. januar er det igen blevet tid til årets jobmesse i LEGOLAND®, Jobdage. I år søger parken 450 nye, topmotiverede sæsonmedarbejdere, der med smil og service i verdensklasse kan give gæsterne i LEGOLAND fantastiske oplevelser i sæson 2015.

Læs mere her

Læs mere