LEGOLAND® donerer legerum til Kolding Sygehus

Hent pressemeddelelse her 


I dag bliver der bragt en lille bid af LEGOLAND magien til de indlagte børn på Kolding Sygehus, når de endelig får lov til at gå på opdagelse i deres nye legerum, som skal gøre opholdet på sygehuset lidt sjovere.

 

Et utraditionelt samarbejde ser dagens lys, når Kolding Sygehus i dag slår dørene op til et nyt legerum på sygehusets nybyggede børneafdeling. Bag legerummet står nemlig LEGOLAND parkens velgørende fond Merlins Magiske Tryllestav, LEGO® Charity, designfirmaet Sommer Larsen og TH Entreprise, som alle har bidraget til projektet.

 

- For de fleste børn og deres familie er et sygehusophold en voldsom oplevelse. Derfor betyder det meget for børnene at finde noget genkendeligt og noget som bringer glæde, og det gør LEGO klodsen og LEGOLAND. Vi er utroligt glade for den indsats, vores partnere har lagt i at skabe et fantastisk rum for børnene, fortæller oversygeplejerske Edel Kirketerp fra børneafdelingen på Kolding Sygehus.

 

På eventyr i ridderborgen
Ligesom i LEGOLAND er legerummet tematiseret. Børnene kan derfor roligt tage den grønne kappe og sværdet frem, for legerummet er som taget ud af et rigtigt eventyr med en spændende borg, et hult træ, gode gemmesteder og inspirerende LEGO oplevelser.

 

- Merlins Magiske Tryllestav har til formål at bringe magien ud til de børn, der ikke selv er i stand til at besøge LEGOLAND. Legerummet er fantastisk, fordi det er et lille stykke LEGOLAND, og vi håber, at det kan give de indlagte børn et tiltrængt pusterum, siger Henrik Höhrmann, direktør for LEGOLAND.

 

Legerummet er doneret af LEGOLAND parkens velgørende fond Merlins Magiske Tryllestav, LEGO Charity, designfirmaet Sommer Larsen og TH Entreprise. Udover den tematiserede indretning har partnerne også doneret en kiste med udklædningstøj til riddere og prinsesser samt naturligvis en masse LEGO klodser.

 

For yderligere information, kontakt venligst
LEGOLAND: PR & Pressechef Jonas Søndergård, tlf. 7950 1801, jonson@legoland.dk

 

Kolding Sygehus – børneafdelingen: Oversygeplejerske Edel Kirketerp, tlf. 7636 2170, edel.kirketerp@slb.regionsyddanmark.dk

 

Baggrundsinformation

Merlins Magiske Tryllestav

LEGOLAND er en del af Merlin Entertainments Group (Merlin), som har sin egen velgørenhedsfond: Merlins Magiske Tryllestav (Merlin’s Magic Wand).

 

Visionen er at give unikke, magiske og uforglemmelige oplevelser til vanskeligt stillede børn.

 

Målet er bl.a. at ”bringe magien til børnene”, altså at udvikle og levere unikke og magiske oplevelser til vanskeligt stillede børn, der ikke selv er i stand til at besøge LEGOLAND eller andre attraktioner i Merlin. Det er målet, at disse oplevelser vil blive højt værdsat af børnene og have en langvarig effekt.

 

Udover Kolding Sygehus er der på nuværende tidspunkt i dette regi etableret et legerum på ”Julia’s House”/Børnehospice i nærheden af Merlins hovedkvarter i Poole i England.

 

Merlins Magiske Tryllestav håber inden for de kommende år at have lignende aktiviteter i nærheden af alle selskabets attraktioner.

 

Læs mere om Merlins Magiske Tryllestav: www.merlinsmagicwand.org.

 

Børneafdelingen på Kolding Sygehus
Børneafdelingen modtager børn fra fortrinsvis Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Vejen og Haderslev kommuner, og langt størstedelen af børnene henvises akut af den praktiserende læge eller vagtlæge.
Afdelingen modtager børn i alderen fra for tidligt fødte børn fra uge 28 og op til 16 år. Børnene behandles overvejende for medicinske sygdomme. Alle børn modtages i det akutte visitationsafsnit, BØMO, og afdelingen består yderligere af to sengeafsnit og et ambulatorium.

Afdelingens 4 afsnit:

•  BØMO
Akut modtageafsnit.
•  Sengeafsnit P12
Afsnittet består af en almen sengeafdeling. Der er plads til 36 børn i alderen fra 0-16 år.
90 % af børnene indlægges akut, og dette sker primært i BØMO, hvor de bliver undersøgt og observeret af læger og plejepersonaler inden stillingtagen til evt. indlæggelse i sengeafdelingen eller udskrivelse.
Nøgletal: Årligt ca. 6.000 indlæggelser fordelt på ca. 13.000 sengedage.
•  Neonatalafsnit
Neonatalafsnittet modtager for tidligt fødte og syge nyfødte. Afsnittet har plads til 20 børn.
Nøgletal: Årligt ca. 550 indlæggelser fordelt på ca. 6.000 sengedage.
•  Børneambulatoriet
Varetager forundersøgelser og efterbehandling specielt af børn med kroniske sygdomme.
Nøgletal: Årligt ca. 15.000 konsultationer.

 

Udbygning af børneafdelingen
Første etape af udbygning af Kolding Sygehus til Sygehus Lillebælts nye akutte sygehus er børne- føde- og barselsafdelingen. Udbygningen blev tilrettelagt i efteråret 2009, og byggeriet påbegyndtes i foråret 2010. Primo januar 2012 vil hele den nye børneafdeling stå klar.

 

Børneafdelingen er blevet 800 m2 større til det samme antal børn, hvilket betyder en betydelig forbedring af pladsen for de indlagte familier. Afdelingen består overvejende af enestuer med tilhørende badeværelser.

 

Hele byggeriet er udført som en traditionel sengeafdeling med stor fleksibilitet, men udsmykningen er i børnehøjde. Et tæt samarbejde mellem børn, forældre, personale og Region Syddanmarks nye Innovationscenter INVIA har resulteret i et kreativt koncept med fokus på skov og dyr, hvilket bl.a. kan ses på vægdekorationerne.

 

LEGOLAND legerummet er holdt i LEGO farver, som giver en forfriskende kontrast til udsmykningen på gange, opholdsrum og sengestuer.
 

Download

Download

Download

 

 

LEGOLAND Billund

 

Generel parkinfo

 

info@LEGOLAND.dk

+45 7533 1333

LEGOLAND ApS

Nordmarksvej

DK-7190 Billund

 

Presseafdelingen

 

Julie Møller Sloth

PR & Social Media Manager

julie.sloth@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1801

 

Nina Markholt

PR & Social Media Coordinator

Nina.Markholt@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1819

LEGOLAND® Billund - pressemeddelelser 2011

15-12-2011

 

LEGOLAND® donerer legerum til Kolding Sygehus
I dag bliver der bragt en lille bid af LEGOLAND magien til de indlagte børn på Kolding Sygehus, når de endelig får lov til at gå på opdagelse i deres nye legerum, som skal gøre opholdet på sygehuset lidt sjovere.


Læs mere om legerum på Kolding Sygehus

Læs mere


14-10-2011

LEGOLAND® Florida åbner i weekenden
Merlin Entertainments Group åbner verdens 5. LEGOLAND park i Florida, USA 

 

Læs mere om LEGOLAND Florida

Læs mere


12-10-2011

Henrik Höhrmann

LEGOLAND® får verdensnyhed i 2012
Polar Land er navnet på et helt nyt område i LEGOLAND®. Hovedattraktionen bliver verdens første rutschebane, der kombinerer et frit fald på 5 meter med en udflugt blandt levende pingviner 

 

Læs mere om nyheden i LEGOLAND

Læs mere


07-10-2011

LEGOLAND® inviterer til Halloween i efterårsferien
D. 15. – 23. oktober åbnes dørene atter for vampyrer, hekse og spøgelser, når LEGOLAND holder Halloween. 

Læs mere om Halloween i LEGOLAND®

Læs mere


09-09-2011

Leg og Lær i LEGOLAND®
Hotel LEGOLAND® danner rammen om et helt nyt koncept, hvor læringseksperten Svend Erik Schmidt underviser forældre i, hvordan de kan hjælpe deres børn til at klare sig bedre i skolen. 

Læs mere om Leg og Lær i LEGOLAND®

Læs mere


31-08-2011

Sigurds Bjørnetrio

 

LEGOLAND® Live hver lørdag i september

Hver lørdag i september inviterer LEGOLAND til koncert. Gæsterne kan opleve en perlerække af kunstnere i form af Sigurds Bjørnetrio, Sys Bjerre, Burhan G og Bryan Rice live fra Event Scenen.

 

Læs mere om LEGOLAND Live

Læs mere


21-08-2011

Rasmus Seebach

 

30.000 gæster til Familie Open Air i LEGOLAND

Endelig fik Danmark et par gode solskinsdage. Knap 30.000 gæster benyttede lejligheden til at besøge LEGOLAND og se årets Familie Open Air.

 

Læs mere om Familie Open Air i LEGOLAND

Læs mere


09-08-2011

Rasmus Seebach

 

Koncertdag for hele familien

Lørdag d. 20. august afholdes Familie Open Air Koncert, og LEGOLAND kan blandt andre i år præsentere Rasmus Seebach, Medina og Alphabeat med flere.

 

Læs mere om Familie Open Air i LEGOLAND

Læs mere


01-07-2011

 

Rekorden kom hjem til Danmark

Efter tusindvis af byggetimer nåede gæsterne i LEGOLAND at bygge et 31,39 meter højt tårn. Dermed er verdens højeste LEGO tårn kommet hjem til Danmark.

 

Læs mere om LEGO World Tower Rekorden

Læs mere


15-06-2011

 

Verdens højeste LEGO® tårn bygges i LEGOLAND®

På bare 4 dage skal gæsterne i LEGOLAND forsøge at slå verdensrekorden på 31 meter, når LEGO® World Tower skal opføres i parken.

 

Læs mere om LEGO World Tower

Læs mere


27-05-2011

 

LEGOLAND og Hummel udfordrer AG København

I weekenden vandt AG København sit første danske mesterskab efter en suveræn sæson i toppen af dansk håndbold. Lørdag den 27. august kommer de populære spillere til LEGOLAND og tager kampen op mod parkens gæster.

 

Læs mere om AG København i LEGOLAND

Læs mere


04-05-2011

 

LEGOLAND udvider X Factor program

D. 14. maj afholdes X Factor Koncert i LEGOLAND. Udover Babou, Annelouise og vinderen Sarah kan LEGOLAND nu præsentere to navne yderligere: Rasmus og JR.

 

Læs mere om X Factor i LEGOLAND 

 

Fotos: DR, Bjarne Berguis Hermansen

Læs mere


18-04-2011

 

Mød hverdagens helte

Falck rykker ind i LEGOLAND® d. 30. april med udrykningskøretøjer, brandshow og røgdykkerbane. Imens giver Jesper fra X Factor to koncerter, som nok skal sætte pigehjerter i brand. Der er lagt op til en dag med fuld udrykning.

 

Læs mere om Falck dage i LEGOLAND

Læs mere


13-04-2011

 

 

X Factor finalisterne kommer til LEGOLAND®

For første gang efter den store X Factor finale samles Babou, Annelouise og vinderen Sarah til koncert. LEGOLAND lægger scene til genforeningen lørdag den 14. maj.

 

Læs mere om X Factor finalisterne 

 

Fotos: DR, Bjarne Berguis Hermansen

Læs mere


02-04-2011

 

’Kraften’ var med LEGOLAND®

Selv vejrguderne var på LEGOLAND parkens side, da Darth Vader i dag slog porten op til sæsonen 2011. Glade børn og forårsstemning gjorde indvielsen af Star Wars i Miniland til en fest.

 

Læs mere om Star Wars og åbningen af LEGOLAND

Læs mere


24-03-2011


 

LEGOLAND® åbner med Danmarks største Star WarsTM parade

Årets nyhed i LEGOLAND® er et nyt Star WarsTM område i Miniland. Derfor inviterer LEGOLAND alle børn til at deltage i Danmarks største Star WarsTM  parade, når parken åbner 2. april. Der er gratis entre for alle udklædte børn.

 

Læs mere om Star WarsTM

Læs mere


10-02-2011

 

Star WarsTM lander i Miniland

NYT i 2011: I LEGOLAND® Billund er man i fuld gang med at forberede næste sæsons store nyhed: Et helt nyt område i Miniland!

 

Læs mere om Star WarsTM

Læs mere


01-02-2011

 

Jul i LEGOLAND® afholdes ikke i 2011


Læs mere om Jul i LEGOLAND

Læs mere