Leg og Lær i LEGOLAND®

Leg og Lær i LEGOLAND®

Hent pressemeddelelse her

 

Hotel LEGOLAND® danner rammen om et helt nyt koncept, hvor læringseksperten Svend Erik Schmidt underviser forældre i, hvordan de kan hjælpe deres børn til at klare sig bedre i skolen.

 

Svend Erik Schmidt blev landskendt som lidt af en mirakelmager, da han i programmerne Plan B og Skolen - Verdensklasse på 100 Dage åbnede forældres øjne for, at der er stor forskel på, hvordan børn skal stimuleres for at lære nyt. På kort tid forvandlede han problembørn med indlæringsvanskeligheder til mønsterelever. Svend Erik Schmidt og hans kollega Anne Mette Hede Jensen er på samme mission, når de sammen med Hotel LEGOLAND sætter turbo på børns læring i en række intensive workshops.

 

Midlet er den efterhånden meget kendte pædagogiske teori ”Læringsstilteorien”. Forældrene skal igennem 3 moduler lære mere om, hvordan netop deres barn lærer bedst muligt.

 

Forældrene på skolebænken

- Nogle børn lærer bedst ved se og høre, mens andre lærer bedst ved at bruge kroppen. Når lille Peter ikke kan sidde stille i matematiktimen er det som oftest fordi han har brug for at lære 7-tabellen på en anden måde, end den traditionelle tabelgennemgang. Det skal forældrene vide, og de skal have værktøjer til at hjælpe deres børn. Derfor er det da også forældrene, der kommer på skolebænken til vores workshops, fortæller Svend Erik Schmidt.

 

Workshoppen henvender sig til familier, hvor forældrene har en fornemmelse af, at deres børn har indlæringsvanskeligheder. Formålet er at få forældrene til at forstå, hvordan de hjælper deres barn bedst muligt med skolearbejdet igennem konkrete idéer og metoder, der gør skolearbejdet lettere og sjovere for barnet

 

Børnene bliver til gengæld klogere på, hvordan det lærer, og hvor sjovt det rent faktisk kan være at lære, ved hjælp af de værktøjer, som forældrene får på workshoppen.

 

Hotel LEGOLAND som kulisse

Workshoppen foregår på Hotel LEGOLAND, og det er ikke helt tilfældigt. I workshoppen bruges LEGO® klodsen til at profilkortlægge barnets læringsstil – bruger barnet f.eks. brugsanvisningen til at bygge, eller bygger det bare løs?

 

- Rammesætningen er optimal og verdens bedste legeplads ligger lige udenfor døren. Derfor har jeg valgt at bruge Hotel LEGOLAND som kulisse. For imens forældrene lærer om deres barn og læringsstile, boltrer barnet sig i LEGOLAND parken.

 

Manden bag

Svend Erik Schmidt er udannet i USA, og fik sit certifikat i læringsstile i år 2000, og har siden da arbejdet med at implementere i undervisningen i folkeskoler og ungdomsuddannelser. I øjeblikket er han ansat i Undervisningsministeriet til at finde nye læringsstile.

 

Underviser på workshoppen er også Anne Mette Hede Jensen, der er læreruddannet og har arbejdet med læringsstile i praksis i 10 år.

 

For yderligere information kontakt venligst PR & pressechef Jonas Søndergård på tlf. 7950 1801 eller e-mail jonson@LEGOLAND.dk.

 

Infoboks:

 

  • De første workshops afholdes i weekenden d. 24. – 25. september og 1. - 2. oktober 2011 
  • Målgruppen er børn i alderen 6 – 12 år, og min. 1 forælder/bedsteforælder pr. barn 
  • Holdstørrelsen varierer mellem 16 – 20 børn
  • Hotel LEGOLAND arrangerer workshoppen, og interesserede kan læse mere på www.hotelLEGOLAND.dk/legoglaer  

Download

 

LEGOLAND® Billund - pressemeddelelser 2011

15-12-2011

 

LEGOLAND® donerer legerum til Kolding Sygehus
I dag bliver der bragt en lille bid af LEGOLAND magien til de indlagte børn på Kolding Sygehus, når de endelig får lov til at gå på opdagelse i deres nye legerum, som skal gøre opholdet på sygehuset lidt sjovere.


Læs mere om legerum på Kolding Sygehus

Læs mere


14-10-2011

LEGOLAND® Florida åbner i weekenden
Merlin Entertainments Group åbner verdens 5. LEGOLAND park i Florida, USA 

 

Læs mere om LEGOLAND Florida

Læs mere


12-10-2011

Henrik Höhrmann

LEGOLAND® får verdensnyhed i 2012
Polar Land er navnet på et helt nyt område i LEGOLAND®. Hovedattraktionen bliver verdens første rutschebane, der kombinerer et frit fald på 5 meter med en udflugt blandt levende pingviner 

 

Læs mere om nyheden i LEGOLAND

Læs mere


07-10-2011

LEGOLAND® inviterer til Halloween i efterårsferien
D. 15. – 23. oktober åbnes dørene atter for vampyrer, hekse og spøgelser, når LEGOLAND holder Halloween. 

Læs mere om Halloween i LEGOLAND®

Læs mere


09-09-2011

Leg og Lær i LEGOLAND®
Hotel LEGOLAND® danner rammen om et helt nyt koncept, hvor læringseksperten Svend Erik Schmidt underviser forældre i, hvordan de kan hjælpe deres børn til at klare sig bedre i skolen. 

Læs mere om Leg og Lær i LEGOLAND®

Læs mere


31-08-2011

Sigurds Bjørnetrio

 

LEGOLAND® Live hver lørdag i september

Hver lørdag i september inviterer LEGOLAND til koncert. Gæsterne kan opleve en perlerække af kunstnere i form af Sigurds Bjørnetrio, Sys Bjerre, Burhan G og Bryan Rice live fra Event Scenen.

 

Læs mere om LEGOLAND Live

Læs mere


21-08-2011

Rasmus Seebach

 

30.000 gæster til Familie Open Air i LEGOLAND

Endelig fik Danmark et par gode solskinsdage. Knap 30.000 gæster benyttede lejligheden til at besøge LEGOLAND og se årets Familie Open Air.

 

Læs mere om Familie Open Air i LEGOLAND

Læs mere


09-08-2011

Rasmus Seebach

 

Koncertdag for hele familien

Lørdag d. 20. august afholdes Familie Open Air Koncert, og LEGOLAND kan blandt andre i år præsentere Rasmus Seebach, Medina og Alphabeat med flere.

 

Læs mere om Familie Open Air i LEGOLAND

Læs mere


01-07-2011

 

Rekorden kom hjem til Danmark

Efter tusindvis af byggetimer nåede gæsterne i LEGOLAND at bygge et 31,39 meter højt tårn. Dermed er verdens højeste LEGO tårn kommet hjem til Danmark.

 

Læs mere om LEGO World Tower Rekorden

Læs mere


15-06-2011

 

Verdens højeste LEGO® tårn bygges i LEGOLAND®

På bare 4 dage skal gæsterne i LEGOLAND forsøge at slå verdensrekorden på 31 meter, når LEGO® World Tower skal opføres i parken.

 

Læs mere om LEGO World Tower

Læs mere


27-05-2011

 

LEGOLAND og Hummel udfordrer AG København

I weekenden vandt AG København sit første danske mesterskab efter en suveræn sæson i toppen af dansk håndbold. Lørdag den 27. august kommer de populære spillere til LEGOLAND og tager kampen op mod parkens gæster.

 

Læs mere om AG København i LEGOLAND

Læs mere


04-05-2011

 

LEGOLAND udvider X Factor program

D. 14. maj afholdes X Factor Koncert i LEGOLAND. Udover Babou, Annelouise og vinderen Sarah kan LEGOLAND nu præsentere to navne yderligere: Rasmus og JR.

 

Læs mere om X Factor i LEGOLAND 

 

Fotos: DR, Bjarne Berguis Hermansen

Læs mere


18-04-2011

 

Mød hverdagens helte

Falck rykker ind i LEGOLAND® d. 30. april med udrykningskøretøjer, brandshow og røgdykkerbane. Imens giver Jesper fra X Factor to koncerter, som nok skal sætte pigehjerter i brand. Der er lagt op til en dag med fuld udrykning.

 

Læs mere om Falck dage i LEGOLAND

Læs mere


13-04-2011

 

 

X Factor finalisterne kommer til LEGOLAND®

For første gang efter den store X Factor finale samles Babou, Annelouise og vinderen Sarah til koncert. LEGOLAND lægger scene til genforeningen lørdag den 14. maj.

 

Læs mere om X Factor finalisterne 

 

Fotos: DR, Bjarne Berguis Hermansen

Læs mere


02-04-2011

 

’Kraften’ var med LEGOLAND®

Selv vejrguderne var på LEGOLAND parkens side, da Darth Vader i dag slog porten op til sæsonen 2011. Glade børn og forårsstemning gjorde indvielsen af Star Wars i Miniland til en fest.

 

Læs mere om Star Wars og åbningen af LEGOLAND

Læs mere


24-03-2011


 

LEGOLAND® åbner med Danmarks største Star WarsTM parade

Årets nyhed i LEGOLAND® er et nyt Star WarsTM område i Miniland. Derfor inviterer LEGOLAND alle børn til at deltage i Danmarks største Star WarsTM  parade, når parken åbner 2. april. Der er gratis entre for alle udklædte børn.

 

Læs mere om Star WarsTM

Læs mere


10-02-2011

 

Star WarsTM lander i Miniland

NYT i 2011: I LEGOLAND® Billund er man i fuld gang med at forberede næste sæsons store nyhed: Et helt nyt område i Miniland!

 

Læs mere om Star WarsTM

Læs mere


01-02-2011

 

Jul i LEGOLAND® afholdes ikke i 2011


Læs mere om Jul i LEGOLAND

Læs mere