Star Wars lander

Star WarsTM lander i Miniland

Hent pressemeddelelse her

Billund, 10. februar 2011 

 

NYT i 2011: I LEGOLAND® Billund er man i fuld gang med at forberede næste sæsons store nyhed: Et helt nyt område i Miniland!


Fra sæsonåbning d. 2. april kan gæsterne se en udstilling af 7 af de mest populære scener fra de 6 Star WarsTM film og den animerede TV-serie Star WarsTM: The Clone WarsTM – bygget ud af 1½ million LEGO® klodser, i målestoksforhold 1:20.


Nogle af LEGO modellerne bliver helt op til 2 meter høje, og børnene kan leve sig ind i Star WarsTM universet ved hjælp af de interaktive knapper, der får animationerne til at bevæge sig.

Star WarsTM sagaen er over hele verden en af de mest elskede historier, og de besøgende i LEGOLAND - børn, unge og ældre – har nydt eventen Star WarsTM Dage i LEGOLAND, som er blevet afholdt i parken, i sommeren 2010, og som afholdes igen i 2011.


Hvordan er LEGO modellerne blevet til?
De omkring 2.000 LEGO Star WarsTM modeller er udviklet og bygget af 8 modeldesignere og 2 animatorer i LEGOLAND Tyskland.
Planlægningen begyndte i marts 2010. De enkelte scener blev udvalgt i samarbejde med Lucasfilm Ltd. Billeder og tegninger af modellerne, luftfartøjerne, køretøjerne, landskaber osv., blev tegnet, og derudfra udvikledes bygningsplanen. Modeldesignerne brugte et specielt LEGO tegningspapir til dette, hvor en firkant svarer til en LEGO knop. Næste skridt var at udregne hvor mange LEGO klodser og hvilke farver og former man skulle bruge, for at bygge modellerne. For specielle modeller, der var svære at bygge, lavede man først en prototype.

For at modellerne skal holde år efter år, er alle LEGO klodserne limet sammen, og derefter malet med specielt UV maling, for at holde på farven.
Animatorer, teknikere og gartnere arbejder hårdt, for at modellerne ser så realistiske ud som muligt, med special effects og landskabet omkring dem. Autentiske Star WarsTM lyd- og lyseffekter hjælper også med til at modellerne bliver mere virkelighedstro. Alle modellerne er bygget af LEGO klodser, som også kan købes i LEGO butikker.
To andre LEGOLAND parker, Californien og Tyskland, åbner også et Star WarsTM område i Miniland i 2011.


FAKTA:
o Star WarsTM området kommer til at ligge i Miniland, i det tidligere Japan område
o Området indeholder 7 scener. Det samlede Star WarsTM område fylder 420 kvadratmeter
o Alle modellerne er bygget i Günzburg i Tyskland, af LEGOLAND modeldesignere
o Området og modellerne består tilsammen af 1½ million LEGO klodser
o Det nye område står klar til beskuelse når parken åbner, den 2. april 2011

 

Beskrivelse af de 7 scener:

Episode I Fantom-truslen –
Naboo
Naboo er en af de geografisk mest varierede planeter i Star WarsTM-galaksen.
Scenerne i Miniland viser Slaget om Naboo og en del af hovedstaden Theed, med Det Kongelige Palads og en hangar. En del af scenen viser også duellen mellem Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon Jinn og Sith lærlingen Darth Maul.
Alt i alt er der 600 kampdroider i Miniland, bygget af 22.800 LEGO klodser, og med 200 droider alene i denne scene.


Episode II Klonernes angreb –
Geonosis
I denne scene har de besøgende en fantastisk udsigt til Geonosis’ arena, hvor Padmé Amidala, Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker bekæmper vilde væsener. Figurer som Poggle the Lesser, Jango Fett og Grev Dooku ses i logen. Der er også en scene, der viser sammenstødet mellem Grev Dookus droidehær og Grand Army-hæren i Republikken.
Arenaen er bygget i skala 1:180. Hvis modelbyggerne havde bygget scenen i skala 1:20 som de øvrige modeller, ville den være 11x11 meter bred og 9 meter høj.


Episode III Sith’s hævn –
Kashyyyk og Mustafar
I denne scene vises to planeter: Kashyyyk og Mustafar. På den ene side kan gæsterne beundre slaget om Kashyyyk — Chewbaccas og Wookiee’rnes hjem. Scenen indeholder fantastiske køretøjer bygget af LEGO klodser, såsom den massive Clone Turbo Tank. På den anden side kan gæsterne i LEGOLAND opleve den skæbnesvangre duel på Mustafar mellem Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker. Dette er en af de mest centrale scener i hele Star WarsTM sagaen, da den viser øjeblikket lige før Anakin Skywalker bliver til Darth Vader.
Clone Turbo Tanken er det største køretøj i Miniland, bygget af 10.180 LEGO klodser.

En designer måtte bruge 168 timer på at bygge denne model.


Episode IV Et nyt håb –
Tatooine
Denne scene fokuserer på de berømte konstruktioner på ørkenplaneten: Onkel Owens fugtfarm, hvor Luke Skywalker boede som barn, samt Mos Eisley Cantina, hvor man kan kigge inden for og se det animerede Cantina Band, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, C-3PO, R2-D2 og mange flere. Der er også en hangar med en imponerende model af Millennium Falcon, Han Solos berømte rumskib.
Det tog vores modeldesignere 143 timer blot at udvikle og konstruere Millennium Falcon.


Episode V Imperiet slår igen–
Hoth
Rebellerne søgte tilflugt på denne isplanet, men Imperiet sporede dem, og Rebellerne blev tvunget til at flygte fra deres base. Scenen viser LEGO modeller af Imperiets ATAT’er , Rebellernes snowspeeder og Luke Skywalkers X-wing. Lukes snowspeeder kan genkendes på dens grå markeringsstriber. Figurerne i scenen er Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia og selveste den Mørke Herre, Darth Vader.


Episode VI Jedi ridderne vender tilbage –
Endor
Endor-systemet spiller en nøglerolle i Jedi ridderne vender tilbage kommer som det sted, hvor slaget om Endor foregår. Dette slag udkæmpes for at undgå, at den anden Dødsstjerne bygges. Den oprindelige trilogi ender med denne scene. Scenen viser Rebelalliancens endelige sejr over Imperiet. Endor er en skovmåne og hjem for Ewok’erne, som kæmper mod Imperiets kræfter sammen med Rebellerne. Gæsterne kan også se en model i stor skala af et af Imperiets fartøjer i Lambda-classen på landingsplatformen.
Kig nøje – kan du finde alle 39 Ewok’er?


Klonkrigene –
Christophsis
Denne viser en scene fra den animerede serie Star WarsTM: Klonkrigene på planeten Christophsis. Kronologisk finder serien sted mellem Episode II og Episode III og fokuserer på Anakin Skywalker og Obi-Wan Kenobi som Jedi-riddere. LEGO scenen viser en del af planetens overflade med den største af alle LEGO Star WarsTM modellerne: en ca. 2,50 meter høj bygning fra Krystalbyen. Der er også en scene, der viser et slag mellem Separatist-krigsdroiderne og Republik-klonkrigerne.

 

 

 

    

LEGOLAND direktør Henrik Höhrmann i selskab med Stormtropper, Darth Vader og en LEGO model fra Star WarsTM i Miniland.

Download

 

Et kig ind i Minilands nye Star WarsTM område med Millenium Falcon i forgrunden. 

Download 

Direktøren for LEGOLAND Henrik Höhrmann flankeret af intergalaktisk ondskab.

Download

 

 


Star WarsTM and related properties are trademarks and/or copyrights, in the United States and other countries, of Lucasfilm Ltd. and/or its affiliates. TM & ©Lucasfilm Ltd. All rights reserved. All other trademarks and trade names are properties of their respective owners.

 

LEGOLAND® Billund - pressemeddelelser 2011

15-12-2011

 

LEGOLAND® donerer legerum til Kolding Sygehus
I dag bliver der bragt en lille bid af LEGOLAND magien til de indlagte børn på Kolding Sygehus, når de endelig får lov til at gå på opdagelse i deres nye legerum, som skal gøre opholdet på sygehuset lidt sjovere.


Læs mere om legerum på Kolding Sygehus

Læs mere


14-10-2011

LEGOLAND® Florida åbner i weekenden
Merlin Entertainments Group åbner verdens 5. LEGOLAND park i Florida, USA 

 

Læs mere om LEGOLAND Florida

Læs mere


12-10-2011

Henrik Höhrmann

LEGOLAND® får verdensnyhed i 2012
Polar Land er navnet på et helt nyt område i LEGOLAND®. Hovedattraktionen bliver verdens første rutschebane, der kombinerer et frit fald på 5 meter med en udflugt blandt levende pingviner 

 

Læs mere om nyheden i LEGOLAND

Læs mere


07-10-2011

LEGOLAND® inviterer til Halloween i efterårsferien
D. 15. – 23. oktober åbnes dørene atter for vampyrer, hekse og spøgelser, når LEGOLAND holder Halloween. 

Læs mere om Halloween i LEGOLAND®

Læs mere


09-09-2011

Leg og Lær i LEGOLAND®
Hotel LEGOLAND® danner rammen om et helt nyt koncept, hvor læringseksperten Svend Erik Schmidt underviser forældre i, hvordan de kan hjælpe deres børn til at klare sig bedre i skolen. 

Læs mere om Leg og Lær i LEGOLAND®

Læs mere


31-08-2011

Sigurds Bjørnetrio

 

LEGOLAND® Live hver lørdag i september

Hver lørdag i september inviterer LEGOLAND til koncert. Gæsterne kan opleve en perlerække af kunstnere i form af Sigurds Bjørnetrio, Sys Bjerre, Burhan G og Bryan Rice live fra Event Scenen.

 

Læs mere om LEGOLAND Live

Læs mere


21-08-2011

Rasmus Seebach

 

30.000 gæster til Familie Open Air i LEGOLAND

Endelig fik Danmark et par gode solskinsdage. Knap 30.000 gæster benyttede lejligheden til at besøge LEGOLAND og se årets Familie Open Air.

 

Læs mere om Familie Open Air i LEGOLAND

Læs mere


09-08-2011

Rasmus Seebach

 

Koncertdag for hele familien

Lørdag d. 20. august afholdes Familie Open Air Koncert, og LEGOLAND kan blandt andre i år præsentere Rasmus Seebach, Medina og Alphabeat med flere.

 

Læs mere om Familie Open Air i LEGOLAND

Læs mere


01-07-2011

 

Rekorden kom hjem til Danmark

Efter tusindvis af byggetimer nåede gæsterne i LEGOLAND at bygge et 31,39 meter højt tårn. Dermed er verdens højeste LEGO tårn kommet hjem til Danmark.

 

Læs mere om LEGO World Tower Rekorden

Læs mere


15-06-2011

 

Verdens højeste LEGO® tårn bygges i LEGOLAND®

På bare 4 dage skal gæsterne i LEGOLAND forsøge at slå verdensrekorden på 31 meter, når LEGO® World Tower skal opføres i parken.

 

Læs mere om LEGO World Tower

Læs mere


27-05-2011

 

LEGOLAND og Hummel udfordrer AG København

I weekenden vandt AG København sit første danske mesterskab efter en suveræn sæson i toppen af dansk håndbold. Lørdag den 27. august kommer de populære spillere til LEGOLAND og tager kampen op mod parkens gæster.

 

Læs mere om AG København i LEGOLAND

Læs mere


04-05-2011

 

LEGOLAND udvider X Factor program

D. 14. maj afholdes X Factor Koncert i LEGOLAND. Udover Babou, Annelouise og vinderen Sarah kan LEGOLAND nu præsentere to navne yderligere: Rasmus og JR.

 

Læs mere om X Factor i LEGOLAND 

 

Fotos: DR, Bjarne Berguis Hermansen

Læs mere


18-04-2011

 

Mød hverdagens helte

Falck rykker ind i LEGOLAND® d. 30. april med udrykningskøretøjer, brandshow og røgdykkerbane. Imens giver Jesper fra X Factor to koncerter, som nok skal sætte pigehjerter i brand. Der er lagt op til en dag med fuld udrykning.

 

Læs mere om Falck dage i LEGOLAND

Læs mere


13-04-2011

 

 

X Factor finalisterne kommer til LEGOLAND®

For første gang efter den store X Factor finale samles Babou, Annelouise og vinderen Sarah til koncert. LEGOLAND lægger scene til genforeningen lørdag den 14. maj.

 

Læs mere om X Factor finalisterne 

 

Fotos: DR, Bjarne Berguis Hermansen

Læs mere


02-04-2011

 

’Kraften’ var med LEGOLAND®

Selv vejrguderne var på LEGOLAND parkens side, da Darth Vader i dag slog porten op til sæsonen 2011. Glade børn og forårsstemning gjorde indvielsen af Star Wars i Miniland til en fest.

 

Læs mere om Star Wars og åbningen af LEGOLAND

Læs mere


24-03-2011


 

LEGOLAND® åbner med Danmarks største Star WarsTM parade

Årets nyhed i LEGOLAND® er et nyt Star WarsTM område i Miniland. Derfor inviterer LEGOLAND alle børn til at deltage i Danmarks største Star WarsTM  parade, når parken åbner 2. april. Der er gratis entre for alle udklædte børn.

 

Læs mere om Star WarsTM

Læs mere


10-02-2011

 

Star WarsTM lander i Miniland

NYT i 2011: I LEGOLAND® Billund er man i fuld gang med at forberede næste sæsons store nyhed: Et helt nyt område i Miniland!

 

Læs mere om Star WarsTM

Læs mere


01-02-2011

 

Jul i LEGOLAND® afholdes ikke i 2011


Læs mere om Jul i LEGOLAND

Læs mere