Handicap 

I LEGOLAND® skal alle have en god oplevelse, og vi har masser af muligheder, også selvom du har særlige behov

 

Gratis parkering

Vi tilbyder gratis parkering for kørestolsbrugere og gangbesværede. Du finder handicap p-pladserne lige over for indgangen til LEGOLAND. Når du har parkeret, henvender du dig i Informationen med dit blå handicapskilt, så du får udleveret en gratis p-billet, som du skal bruge, når du forlader parkeringspladsen igen.

OBS: Der er et begrænset antal pladser, så vi anbefaler, at du kommer fra morgenstunden.

 

Ledsager / handicapmedhjælper gratis adgang

Handicappede gæster betaler entré på lige fod med de øvrige gæster, men kan til gengæld medbringe 1 ledsager gratis med enten DSB's ledsagerkort eller det tilsvarende kort fra Dansk Handicap Forbund. Maks. 1 hjælper får gratis adgang til parken. Udenlandske gæster skal vise et udenlandsk officielt udstedt ledsagerkort til handicappede ved billetkøb.

 

Lån af kørestole

Du kan låne en kørestol ved at henvende dig til en af vores kontrollører ved indgangen. Du kan også booke en kørestol i op til 1 måned forud for dit besøg. Kontakt vores Information på info@LEGOLAND.dk.

OBS: Vi har et begrænset antal kørestole

 

Adgangsforhold

I kørestol kan du komme frem overalt i parken, for alle veje og stier er flisebelagte.

Sidder du i kørestol, kan du komme hurtigere til forlystelserne gennem udgangen, eller, hvor det er relevant, via Express Pas indgangen. Kontakt personalet ved den enkelte forlystelse.
 

Toiletter

Du finder handicaptoiletter mange steder i parken. Du kan se hvor i vores parkguide og på oversigtskort flere steder i parken. 

Vis hensyn-ordning i LEGOLAND

 

Vis hensyn-ordning

Hvis du har et skjult handicap som fx angst, autisme eller ADHD, tilbyder vi et Vis hensyn-kort. Med det kan du komme hurtigere til forlystelsen og behøver ikke stå længe i kø.

 

Hvis du er berettiget til et Vis hensyn-kort, henvender du og din ansvarlige hjælper jer i vores Information, hvor I udfylder en formular og får udleveret et Vis hensyn-kort. Du kan også hente Vis hensyn formularen her, udfylde den hjemmefra og herefter aflevere den i vores Information. 

 

Du får også et stempel på hånden, som du viser sammen med kortet ved forlystelsen, så får du hurtigere adgang til forlystelsen.

 

Forlystelser
Som handicappet er der rigtig mange forlystelser, du kan prøve, men der er desværre også forlystelser, du ikke kan prøve af sikkerhedsmæssige årsager.

 

Vi tilbyder næsten altid handicappede og Vis hensyn-berettigede gæster en ekstra tur, men på meget travle dage må vi begrænse dette. Hvis du ønsker flere ture, er du velkommen til at komme igen efter 1 time.

 

Alle restriktioner ved forlystelserne skal overholdes af alle gæster. Du kan finde restriktionerne her eller i vores guide til handicappede. Her kan du også se, hvilke adgangsforhold der er for handicappede ved de forskellige forlystelser.

 

Som handicappet eller Vis hensyn-berettiget skal du altid ledsages en hjælper, når du besøger forlystelserne. Ved visse forlystelser kræver vi, at hjælperen er en ansvarlig person, og ved enkelte forlystelser skal hjælperen være fyldt 18 år. Det er medarbejderen ved den enkelte forlystelse, der vurderer, om en person er ansvarlig.

Du må have maks. 3 hjælpere med ved en forlystelse.

 

Vær opmærksom på, at der er stroboskoplys i LEGO® Studios, THE TEMPLE, Ghost – The Haunted House og LEGO® Star Wars™ X-wing Starfighter.

 

Under 'LEGOLAND Servicecenter' kan du også finde svar på mange spørgsmål vedrørende dit besøg i LEGOLAND og vores to overnatningssteder.