Spring over

Gæster med særlige behov

I LEGOLAND® skal alle have en god oplevelse, og vi har masser af muligheder, også selvom du har særlige behov

Her på siden har vi samlet information til dig med særlige behov. Du kan også hente vores Vis hensyn-folder, hvor du finder information om muligheder og restriktioner for gæster med skjulte og synlige handicap ved den enkelte forlystelse. 

Hent Vis hensyn-folder

Gratis parkering
Vi tilbyder gratis parkering for alle med et blå handicapparkering-skilt. Du finder handicap p-pladserne lige over for indgangen til LEGOLAND. Når du har parkeret, henvender du dig i Informationen og viser et billede af henholdsvis for- og bagsiden af dit blå handicapskilt – altså både gyldighedsperiode samt siden med dine personlige oplysninger – sammen med anden form for gyldig legitimation. Så får du udleveret en gratis p-billet, som du skal bruge, når du forlader parkeringspladsen igen. Af hensyn til parkens øvrige gæster beder vi dig efterlade dit blå handicapskilt i bilen.

OBS: Der er et begrænset antal pladser, så vi anbefaler, at du kommer fra morgenstunden.

Ledsager / handicapmedhjælper gratis adgang
Handicappede gæster betaler entré på lige fod med de øvrige gæster, men kan til gengæld medbringe 1 ledsager gratis med enten DSB's ledsagerkort eller tilsvarende. Billetten til ledsageren udleveres ved hovedindgangen mod fremvisning af ledsagerkort til en medarbejder. Maks. 1 hjælper får gratis adgang til parken. Ledsageren skal være en ansvarlig person, og personalet ved indgangen vurderer om en person er ansvarlig. Udenlandske gæster skal vise et udenlandsk officielt udstedt ledsagerkort til handicappede ved billetkøb.

Lån af kørestole
Du kan låne en kørestol ved at henvende dig til en af vores kontrollører ved indgangen. Du kan også booke en kørestol i op til 1 måned forud for dit besøg. Kontakt Informationen i LEGOLAND på LEGOLAND.informationen@LEGOLAND.dk og oplys navn, telefonnummer samt dato for dit besøg og ankomsttidspunkt.

OBS: Vi har kun et begrænset antal kørestole.

Adgangsforhold
I kørestol kan du komme frem overalt i parken, for alle veje og stier er flisebelagte. Sidder du i kørestol, kan du komme hurtigere til forlystelserne gennem udgangen, eller, hvor det er relevant, via Q-bot indgangen. Kontakt personalet ved den enkelte forlystelse.

Toiletter
Du finder handicaptoiletter mange steder i parken. Du kan se hvor i vores parkguide og på oversigtskort flere steder i parken.

God Adgang på vores overnatningssteder
Alle vores overnatningssteder i LEGOLAND er God Adgang registrerede. Som gæst med særlige behov på vores overnatningssteder kan du finde detaljerede informationer med billeder af adgangsforholdene på godadgang.dk. Læs mere om adgangsforholdene på de enkelte overnatningssteder her:  

Hotel LEGOLAND

LEGOLAND Castle Hotel

LEGOLAND Holiday Village

Vis hensyn-ordning
Hvis du har et skjult handicap som angst, autisme eller ADHD, tilbyder vi et Vis hensyn-armbånd. Med det kan du komme hurtigere til forlystelsen og behøver ikke stå længe i kø. 

Hvis du er berettiget til et Vis hensyn-armbånd kan du bestille dit Vis hensyn-armbånd her.

Hvis du har et handicap eller er Vis hensyn-berettiget skal du altid ledsages af en ansvarlig hjælper, når du besøger forlystelserne. Din hjælper skal af sikkerhedsmæssige årsager være fyldt 18 og vil få udleveret et ledsager armbånd. Du må maks. have 3 personer med ved en forlystelse - hvoraf minimum 1 skal have ledsager armbånd.

Forlystelser
Hvis du har et handicap er der rigtig mange forlystelser, du kan prøve, men der er desværre også forlystelser, du ikke kan prøve af sikkerhedsmæssige årsager. Det samme gælder folk med proteser. 

Vi tilbyder gæster med et handicap eller et Vis hensyn-armbånd 1 tur pr. forlystelse. Vis hensyn-armbåndet giver adgang til følgende forlystelser: Piratkarrusel, Vikings River Splash, DUPLO® Fly, Dragen, Monorail, LEGO® Canoe, LEGO® Safari, Piratbåde, Fire Brigade, X-treme Racers, Western Ride, LEGO Minibåde og LEGODOL®

Alle restriktioner ved forlystelserne skal overholdes af alle gæster. Du kan finde restriktionerne her. Her kan du også se, hvilke adgangsforhold der er for gæster med et handicap ved de forskellige forlystelser.

Vær opmærksom på, at der er stroboskoplys i LEGO Studios, THE TEMPLE, Ghost – The Haunted House, LEGO NINJAGO® The Ride og Lloyds Laser Labyrint.

Under Ofte stillede spørgsmål kan du også finde svar på mange spørgsmål vedrørende dit besøg i LEGOLAND® og vores tre overnatningssteder.

Book overnatning

Book overnatning

1 Indtjekning & Udtjekning
2 Antal gæster
Eller
Køb billetter
Health