LEGOLAND® overtager driften af FDM Camping Billund og LEGOLAND® Village

Hent pressemeddelse her

 

Under navnet LEGOLAND® Holiday Village vil LEGOLAND fremover tilbyde overnatningsmuligheder med telt, i campingvogn eller hytte og på vandrerhjem som supplement til det 4-stjernede Hotel LEGOLAND. Dermed styrker hele LEGOLAND Billund Resort-samarbejdet sin position som feriedestination for børnefamilier fra Nordeuropa.

 

 

Naboerne FDM Camping Billund og vandrerhjemmet LEGOLAND Village har siden midten af 1990’erne været drevet som to selvstændige virksomheder i et tæt samarbejde. Fra 1. januar 2013 overtager LEGOLAND Billund den daglige drift af de to virksomheder, som fremadrettet bliver samlet under navnet LEGOLAND Holiday Village.

 

LEGOLAND Holiday Village overtager medarbejdere fra FDM Camping Billund og LEGOLAND Village og overtager ligeledes de eksisterende aftaler, der er indgået vedrørende fremtidige kundearrangementer og overnatninger.

 

Tydeligt LEGOLAND aftryk
Direktør i LEGOLAND Billund, Henrik Höhrmann, glæder sig til i fremtiden at kunne tilbyde et bredere spektrum af overnatningsmuligheder – fra moderne og veludstyret campingplads og hytter til vandrerhjemværelser – der fint supplerer Hotel LEGOLAND.

 

”Det her er helt i tråd med vores strategi om at tilbyde overnatningsmuligheder, som gør oplevelserne i LEGOLAND Billund Resort tilgængelige for så mange som muligt. Vi har store planer for opgraderinger af både camping og vandrerhjem, og glæder os meget til at udvikle LEGOLAND Holiday Village”, siger Henrik Höhrmann.

 

Køreplanen for LEGOLAND parkens overtagelse af vandrerhjemmet og campingpladsen er, at driften i 2013 fortsætter som hidtil, samtidig med at de to eksisterende forretninger indlemmes i LEGOLAND, og udviklingsplanerne falder på plads. I løbet af 2013 vil LEGOLAND Holiday Village blive renoveret med forbillede i Hotel LEGOLAND, hvor LEGOLAND oplevelsen er tydelig. Det nyrenoverede og nytematiserede LEGOLAND Holiday Village skal stå klar til 2014.

 

Fortsat samarbejde med FDM
Den nuværende leder af FDM Camping Billund, Thomas Buch Tøstesen overtager ansvaret som daglig leder af LEGOLAND Holiday Village. Visti Lund-Jensen, der har været leder af LEGOLAND Village siden 1994, har tidligere på året meddelt, at han fratræder for at gå på pension ved udgangen af 2012.

 

Bestyrelsesformand i Fonden for Billund Vandrerhjem, Kurt Carstensen, finder timingen optimal og glæder sig samtidig over, at den fremtidige drift af LEGOLAND Holiday Village sikrer, at det også fremover vil være muligt at bo på vandrerhjem i Billund i en tid, hvor der er hårdt pres på indtjeningen i overnatningsbranchen.

 

Også administrerende direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen, er meget tilfreds med aftalen, der sikrer, at FDM’s medlemmer fortsat kan besøge LEGOLAND Holiday Village på fordelagtige vilkår.

 

”Vi mener, at det vil give en mere sammenhængende ferieoplevelse, at der nu sker en fuldstændig integration af FDM Camping Billund, LEGOLAND Village og LEGOLAND Billund”, siger Thomas Møller Thomsen.

 

FDM har hidtil haft en lejekontrakt med Billund Kommune omkring arealet, hvor campingpladsen ligger. En del af den nye aftale er, at Billund Kommune nu sælger området.

 

”For Billund Kommune er det en rigtig god nyhed, at der er indgået en aftale, som fremtidssikrer og udbygger mulighederne for overnatning i Billund. Vi har haft et godt samarbejde med FDM omkring campingpladsen siden 1992, og for os som turistkommune er det væsentligt, at der er et varieret udbud af overnatningsmuligheder. Derfor er vi meget tilfredse med denne aftale”, siger borgmester Ib Kristensen fra Billund Kommune.  

 

For yderligere information kontakt venligst Jonas Søndergård, Tlf: 79501801 eller jonson@LEGOLAND.dk

 

 

Fakta

Fonden for Billund Vandrerhjem blev stiftet i 1994. Formålet var at opføre og drive et vandrerhjem i Billund Kommune, der kan tilbyde overnatningsmuligheder for familier, skoler m.v. på et prisniveau, der er tilgængeligt for ungdoms- og socialturisme. Vandrerhjemmet har i en årrække anvendt navnet LEGOLAND Village. LEGOLAND Village har 44 familieværelser, en bistro og kursuslokaler.

 

FDM Camping Billund er en moderne, veldrevet campingplads beliggende på en 14 ha stor grund. Den blev etableret af FDM i 1992. Campingpladsen har 60 hytter, aktivitetslegeplads samt en række servicebygninger - herunder en dagligvarebutik. Pladsen har over 100.000 overnattende gæster årligt. FDM er med 238.000 husstande som medlemmer Danmarks største forbruger- og interesseorganisation for bilejere. FDM tilbyder rådgivning i forbrugermæssige, juridiske eller tekniske spørgsmål. FDM driver blandt andet test- og bilsynscentre, rejsebureau, forsikringsselskab og vejhjælp m.v.

 

LEGOLAND er en af Nordeuropas mest populære turistattraktioner. Siden begyndelsen i 1968 har LEGOLAND indbudt til sjove og hyggelige oplevelser for hele familien med udgangspunkt i børn i alderen 2-12 år. LEGOLAND parkens succes er bygget af mere end 60 millioner LEGO® klodser, og det uløselige bånd til LEGO Koncernen er med til at give forlystelsesparkens gæster en unik oplevelse af leg, fantasi, kreativitet og læring. LEGOLAND parkerne er i dag en del af den internationale Merlin Entertainments Group, som blandt sine ejere har LEGO Koncernens moderselskab, KIRKBI A/S.

 

Søren Dalhof, Henrik Höhrmann og Thomas Tøstesen

 

Søren Dalhof, Henrik Höhrmann og Thomas Tøstesen

 

LEGOLAND Billund

 

Generel parkinfo

 

info@LEGOLAND.dk

+45 7533 1333

LEGOLAND ApS

Nordmarksvej

DK-7190 Billund

 

Presseafdelingen

 

Julie Møller Sloth

PR & Social Media Manager

julie.sloth@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1801

 

Nina Markholt

PR & Social Media Coordinator

Nina.Markholt@LEGOLAND.dk

Tel: +45 7950 1819

LEGOLAND® Billund pressemeddelelser

08-01-2016

LEGOLAND® søger 450 nye medarbejdere med et legebarn i maven
 

LEGOLAND® søger 450 nye sæsonmedarbejdere, der kan sætte børnene i centrum

 

Den 15. og 16. januar holder LEGOLAND® traditionen tro jobmesse på Hotel LEGOLAND. Parken søger 450 nye, topmotiverede medarbejdere, der kan give gæsterne ekstraordinære og mindeværdige oplevelser i den kommende sæson. Legen er i centrum i LEGOLAND, og det er afgørende at have et legebarn i maven, hvis man gerne vil arbejde i parken.

 

Læs mere her

Læs mere


26-11-2015

LEGOLAND® opruster Halloween i 2016
 

LEGOLAND® opruster Halloween i 2016

 

Når LEGOLAND® i 2016 åbner dørene til Halloween, bliver gæsterne mødt af en endnu mere udsmykket, (u)hyggelig og stemningsfyldt park, spækket med unikke Halloween oplevelser. Blandt andet introducerer parken et helt nyt koncept, nemlig ”Brick or Treat” samt aftenåbent.

 

Læs mere her

Læs mere


05-10-2015

Kom til uhyggelig hyggelig Halloween hele efterårsferien i LEGOLAND®
 

Kom til uhyggelig hyggelig Halloween hele efterårsferien i LEGOLAND®

 

(U)hyggen spreder sig over LEGOLAND®, når parken traditionen tro inviterer til Halloween i efterårsferien den 10. – 18. oktober. Mandag til fredag vil Monster & Joakim fra Ramasjang underholde på Halloween scenen, og både torsdag og fredag lukker parken med et stort festfyrværkeri.

 

Læs mere her

Læs mere


17-09-2015

LEGOLAND® udvider med nyt NINJAGO område i 2016
 

LEGOLAND® udvider med nyt NINJAGO område i 2016

 

Med et samlet beløb på 85 mio. kroner bliver 2016 det største investeringsår i LEGOLAND® parkens historie. Bag investeringen ligger et nyt NINJAGO område på mere end 5000 m2, hvis helt store trækplaster bliver den interaktive verdensnyhed, LEGO® NINJAGO – The Ride.

 

Læs mere her

Læs mere


28-08-2015

Sjove september shows
 

Sjove September Shows i LEGOLAND®

 

Lørdag den 5. september åbner Sigurds Bjørnetrio Event Scenen i LEGOLAND®, når det første September Show løber af stablen. Alle lørdage i september kan både store og små gæster opleve nogle af tidens største stjerner fra det populære Ramasjang-univers. 

Læs mere her

Læs mere


24-08-2015

Flere end 30 Ferrarier indtager LEGOLAND®
 

Flere end 30 Ferrarier indtager LEGOLAND®

 

Den 29. august får trafikskolebilerne besøg af deres italienske storebrødre, når flere end 30 Ferrarier triller gennem portene til LEGOLAND®. Ferrari dag er en unik chance for at komme helt tæt på de potente superbiler, og en heldig vinder kan slutte dagen af med en eksklusiv tur i én af de røde fartdjævle.

Læs mere her

Læs mere


17-08-2015

LEGOLAND® Familie Open Air
 

Forrygende koncertdag for både små og store i LEGOLAND®

 

I lørdags inviterede LEGOLAND® traditionen tro til Danmarks hyggeligste familiekoncert under åben himmel. Og end ikke udsigten til et skybrud kunne ødelægge den fantastiske stemning ved årets Open Air Koncert.

Læs mere her

Læs mere


12-06-2015

På rejse gennem Star Wars™ galaksen i LEGOLAND®
 

På rejse gennem Star Wars™ galaksen i LEGOLAND®

Når LEGOLAND® slår dørene op til to begivenhedsrige LEGO® Star Wars TM dage den 20. og 21. juni, er det med et forrygende program med aktiviteter for hele familien. Oplev LEGO Star Wars modellerne i Miniland, som byder på scener fra de seks film i serien, herunder Star Wars: The Clone Wars. En hær af Star Wars udklædte karakterer vil ligeledes marchere gennem parken, ligesom man kan deltage i konkurrencer, LEGO Star Wars byggeaktiviteter og træning med lyssværd, så man kan lære at mestre kraften.

Læs mere her

Læs mere


04-06-2015

LEGOLAND Indgang
 

Ny VisitDenmark måling: Flest kender LEGOLAND®

VisitDenmarks årlige brandmåling, som måler på kendskabet til danske attraktioner og seværdigheder i Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Storbritannien, sender LEGOLAND® til tops.

Læs mere her

Læs mere


29-05-2015

LEGO® Friends veninderne inviterer til popstjerneweekend i LEGOLAND®
 

LEGO® Friends veninderne inviterer til popstjerneweekend i LEGOLAND®

Den 6. og 7. juni bliver det populære LEGO Friends univers vækket til live til LEGO Friends event i LEGOLAND. En ny veninde melder sin ankomst, og da hun er intet mindre end en rigtig popstjerne, er begge dage spækket med popstjerneaktiviteter for store og små LEGO Friends fans, samt live musik fra X Factor deltagerne Baraa, Tannaz og Sophia.

Læs mere her

Læs mere


21-05-2015

X Factor stjerner fyrer op under Falck dag i LEGOLAND®
 

X Factor stjerner fyrer op under Falck dag i LEGOLAND®

Det bliver alt andet end kedeligt, når LEGOLAND® inviterer til Falck dag lørdag den 30. maj. Udover at parken kommer til at vrimle med Falckreddere, politibetjente og brandmænd samt deres imponerende udrykningskøretøjer, byder dagen på forrygende underholdning, når Citybois og Emilie Esther fra årets X Factor giver koncert på Event Scenen.   

Læs mere her

Læs mere


30-04-2015

Ramasjang stjerner indtager LEGOLAND®
 

Ramasjang stjerner indtager LEGOLAND®

Gå ikke glip af årets fedeste koncertdag for de mindste, når LEGOLAND lørdag den 9. maj holder Ramasjangdag. Både Motor Mille, Onkel Reje, Kristian & Ramasjang Mysteriet, Kalles Danmarks Tour, Hr. Skæg og årets MGP vinder er på programmet. Så der er lagt op til musik, dans og spilopper hele dagen i parken.   

Læs mere her

Læs mere


16-04-2015

LEGOLAND® inviterer til Kør Smukt event for hele familien
 

LEGOLAND® inviterer til Kør Smukt event for hele familien

Den 25. og 26. april byder LEGOLAND indenfor til en hel weekend i trafiksikkerhedens tegn. I samarbejde med SEAT arrangerer LEGOLAND Kør Smukt event, hvor hele familien bliver udfordret i sjove og lærerige aktiviteter og konkurrencer om sikkerhed i trafikken.   

Læs mere her

Læs mere


31-03-2015

Vild med vind
 

Vild med Vind i LEGOLAND®

Hvad er vind for en størrelse, hvor mange tramp i pedalerne skal der til for at lave nok strøm til en tablet, og hvordan designer man en flyvedygtig drage? Det og meget mere kan man blive klogere på, når LEGOLAND® inviterer til Vild med Vind event den 11. april.

Læs mere her

Læs mere


28-03-2015

LEGOLAND® åbnede med verdens største LEGO® model
 

LEGOLAND® åbnede med verdens største LEGO® model

I dag slog LEGOLAND® dørene op til endnu en sæson. Indhyllet i røg, damp og vaskeægte Star WarsTM stemning kunne gæsterne opleve årets nyhed i parken: verdens største LEGO® model LEGO Star WarsTM X-Wing Starfighter.

Læs mere her

Læs mere


21-03-2015

Hotel LEGOLAND® indvier 23 nye LEGO® Friends værelser
 

Hotel LEGOLAND® indvier 23 nye LEGO® Friends værelser
I dag slog Hotel LEGOLAND® dørene op til 23 spritnye LEGO® Friends tematiserede hotelværelser. Hotellet havde inviteret 40 af Danmarks største LEGO Friends fans til at være de første gæster på de nye værelser, og det gik ikke stille for sig. 

Læs mere her

Læs mere


29-01-2015

Nyhed 2015 - LEGO Star Wars X-wing Starfighter
 

LEGOLAND® giver smagsprøve på nyheden 2015
I dag løftede LEGOLAND® sløret for en lille bid af verdens største model, LEGO® Star WarsTM X-Wing Starfighter, der udgør parkens helt store nyhed for sæsonen 2015. På LEGO World i Bella Center kan de besøgende de kommende fire dage opleve LEGO modellens ene vinge bygget af mere end 250.000 LEGO klodser. 

Læs mere her

Læs mere


16-01-2015

Jobdage i LEGOLAND®
 

LEGOLAND® søger regionens 450 største smil

Den 23. og 24. januar er det igen blevet tid til årets jobmesse i LEGOLAND®, Jobdage. I år søger parken 450 nye, topmotiverede sæsonmedarbejdere, der med smil og service i verdensklasse kan give gæsterne i LEGOLAND fantastiske oplevelser i sæson 2015.

Læs mere her

Læs mere