Spring over

Om LEGOLAND®

Dragen

Lad eventyret begynde!

Få den ultimative oplevelse i LEGOLAND® i rutsjebanerne Flying Eagle, Dragen og X-treme Racers, der får dig til at hvine af grin. Udfordr ninjaerne i LEGO® NINJAGO® The Ride, få knoglerne til at rasle af skræk i Ghost – The Haunted House, udforsk LEGOLAND fra oven i LEGOTOP®, eller se verdenskendte bygninger og steder i det hyggelige Miniland.

175 Legoland K1A3429 Final 1080X1080

Verdens bedste miniferie – midt i LEGOLAND®

Helt tæt op ad LEGOLAND® tårner sig et fortryllet slot - LEGOLAND Castle Hotel. Hvor du vil bo – skal det være i prinsessens royale gemakker, i drageridderens seje opholdsstue eller i troldmandens magiske observatorium? Uanset hvad du vælger, bliver du æresgæst med egen kongelig indgang til LEGOLAND. Gå på opdagelse på slottet, og oplev LEGO® magien overalt.

Læs mere

LEGOLAND® siden 1968

I begyndelsen af 1960’erne havde LEGO® produkterne så stor succes, at over 20.000 gæster årligt besøgte fabrikken i Billund. De mange gæster på fabrikken lagde grundstenen til den første LEGOLAND® park, som åbnede i Billund med 625.000 gæster det første år, og her 50 år senere er der otte LEGOLAND parker verden over, som samlet har mere end 15 millioner gæster om året.

Historisk Billede
Trafikskolen 60Erne

Skulle afhjælpe et problem på fabrikken

Et ældre ægtepar skulle sælge billetter og kaffe. Det var planen i de tidlige stadier af projekt LEGOLAND® hos Godtfred Kirk Christiansen, der er søn af LEGO® grundlæggeren Ole Kirk Kristiansen.

Planerne udviklede sig med tiden, og da LEGO Gruppen åbnede LEGOLAND Billund i 1968, forventede man, at 300.000 gæster ville lægge vejen forbi. Det blev anset for meget optimistisk, og det skulle også vise sig at blive meget langt fra realiteten. Allerede efter et par måneder var målet nået, og inden sæsonen var slut den 30. oktober, havde 625.000 gæster besøgt parken.  

Miniland 60Erne

Fra fabriks-besøg til forlystelses-park

I begyndelsen skulle LEGOLAND® først og fremmest løse et problem på fabrikken. Mere end 20.000 gæster besøgte årligt den succesfulde virksomhed, og de var specielt interesserede i at se de mange, flotte LEGO® modeller, man kunne opleve på fabrikken. Derfra opstod ideen til at lave en udstilling af LEGO modeller et andet sted end på selve fabrikken.

Miniland var hele omdrejningspunktet i den originale plan for LEGOLAND, og vi ser det stadig som hjertet i LEGOLAND. Det er der, vi er fuldstændig unikke i forhold til andre forlystelsesparker, og det er fascinerende at se, hvordan vores gæster kan gå i timevis og se på de mange forskellige modeller, der er i Miniland.

Book overnatning

Book overnatning

1 Indtjekning & Udtjekning
2 Antal gæster
Eller
Køb billetter
Health