Energien i Danmark  

Energien i Danmark
Midt i Miniland, på et område så stort som en halv fodboldbane, finder du Energien i Danmark. Her venter en spændende og lærerig oplevelse for børn og børnefamilier, hvor du kan følge energiens fantastiske rejse fra havets bund til land og by, og få et smugkig på soldrevne biler og både fra en ikke så fjern fremtid.

 

Undervejs er der seks interaktive standere, hvor energiske børn og voksne kan prøve tingene i praksis. F.eks. kan du sende en luftballon til vejrs.

 

En spændende og lærerig oplevelse for hele familien
Energien i Danmark viser på en yderst levende måde en række historiske, nutidige og alternative energiformer, og du kan følge energiens rejse i de mange flotte animerede LEGO® modeller:
 
Fra Nordsøens Off Shore …
Lad f.eks. rejsen begynde i det store Nordsø Off Shore område, der er kædet sammen med to naboområder via energiens tre veje: vind, olie og gas. Det spændende Off Shore-område er præget af olieboreplatformen, havvindmøller, skibe, den lille skotske havneby Crail.

 

… til forarbejdning på land …
Olie, gas og el kommer i land på Vestkysten. Her ser du bygninger og trafik fra olie- og energibyen Esbjerg, Nybro Gasbehandlingsanlæg, transformerstationen og det geotermiske anlæg i Thisted.

 

… og ud til forbrugerne
Bilerne og togene kører videre til Søhøjlandet, hvor du bl.a. kan se solcellehuse, solvarmeværk og det konventionelle kraftvarmeværk i Brædstrup. Her ser du blandt meget andet også Gl. Rye Vindmølle, Vestbirk Vandkraftværk, Moesgaard skovmølle, veterantogene ved Vrads station – og på Silkeborg søerne kan du se verdens ældste originale hjuldamper i ubrudt drift.

 

 

Energien i Danmark præsenteres i samarbejde med DONG Energy.